Ja ha començat la fira gastronòmica més important,el primer dia obert al públic en general i la veritat,dona la sensació que els aficionats i espectadors en general estan motivats. S'ha doblat l'espai del Fòrum ,la sensació ha sigut de no tenir aglomeracions...
De totes maneres hi ha coses que han valgut la pena,i molt...


El dia a començat amb un tast i maridatge amb l'enòloga Meritxell Falgueres de la nova cervesa fruit de la col·laboració entre la casa Damm i Ferran Adrià,l'estrella Inèdit,aquesta cervesa feta -construïda potser millor- per competir amb els vins. Un te la sensació que esta davant d'una operació comercial molt ben feta,on la marca "Bulli-Adrià" imposa un segell de qualitat afegit al producte. No és la versió "fashion" de la xibeca,sinó un producte molt elaborat que agradarà o no,però fet amb el propòsit de competir amb el vi amb els maridatges més complicats (carxofes,alliolis,etc).Això si,la casa comercial ha fet una aposta forta pel producte i us el trobareu a tot arreu del Fòrum...els patrocinis van així.
La trobada de cuiners i pagesos,on s'ha pogut veure aquest nou "impuls" cap a la "ecocuina",aquest concepte de cuiners-productors-territori que vol anar cap a una gastronomia sostenible,sobretot impulsada per una fornada de joves cuiners,com l'Oriol Llavina guanyador del premi Cuiner de l'any.
Una primera volta per la fira per veure els estands de les cases comercials,productors,elaboradors,etc de tota mena de productes culinaris. Un pot tastar una mica de tot,cafès,gelats -un de cactus,sense punxes,que te un gust molt refrescant-,formatges,vins,etc. I aquí em trobat una petita joia...un petit productor de pa de diferents gustos: pa d'olives negres,de maduixes,de tomata,de pebrot,etc amb una demanda molt determinada,aquests cuiners d'alt nivell que busquen bases diferents pels nous invents de canapès,la cuina de tapes,etc.Com a curiositat ens ha explicat que ha arribat a fer un pa pastat amb coca-cola...tant sols faltaria una gelatina de whisky i ja tindríem el primer "bocata-cubata" embolicable amb paper d'alumini i que podríem entrar als camps de futbol.

A la tarda ,la temàtica ha sigut diferent. El primer concurs d'all i oli amenitzat pel gastrònom i polifacètic Pere Tàpies,una estona distreta i d'exaltació d'aquesta "emulsió" nacional que és la salsa del "allioli".
Un dels plats forts del Fòrum ha vingut amb la xerrada-coloqui sobre els Blocs Gastronòmics i el seu futur. Els blocaires gastronòmics aporten a la xarxa un valor essencial: la seva independència dels mitjans "establerts".En la majoria de revistes,llibres,guies,pàgines webs professionals,etc l'opinió de segons quins crítics esta inevitablement influenciada per la pressió del grup mediàtic al qual pertany,per posar un exemple: el crític gastronòmic del diari "El periodico" (un exemple imaginari) dificilment parlarà malament d'un llibre de cuina de l'editorial Planeta perquè pertanyen al mateix teixit empresarial,i la prioritat de vendes s'imposa...això el blocaire no ho te,no te "amos" per dir-ho d'alguna manera,però es pot pecar de supèrbia,quan un s'acaba creient el centre del món o que la seva opinió és sagrada.
Una xerrada molt interessant,la tenim gravada en format mp3 i la penjarem per qui la vulgui escoltar.
Xerrada Blocs: una nova eina per la comunicació
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada