Mostra un mapa més gran
Dins de les festes del pont de la Puríssima hi ha una de molt especial,la Festa del Blat de moro escairat de Gironella. El blat de moro escairat (o pelat !!!) és un producte típic del Berguedà (com els pèsols negres...).Fa un gra gros que facilita la feina de pelar-ho,encara trobem molins on en fan farinetes força be de preu,si el voleu cuinar el millor és deixar-ho en remull 24 hores abans doncs costa una mica de coure...
Però no tant sols podrem tastar el blats de moro en aquesta fira de la Puríssima,el programa d'actes esta ple d'altres tastos gastronòmics:
Dilluns 8 de Desembre
9.00 Inici de la 23a. Fira Nadalenca,d'alimentació i artesania. Inici de la 21a. trobada de Gegants i Grallers.
A partir de 2/4 de 10 ESMORZAR DE LA FIRA,amb pa torrat,botifarra,all i oli i vi per 3€.A la Plaça de l'Ajuntament.
10.00 inici 5è.Concurs de fotografia digital
10.00 5è. Concurs d'all i oli de codony,recollida de cassoles als participants.
11.00 Inici cercavila de Gegants i Grallers.
11.30 GRAN TAST DEL BLAT DE MORO ESCAIRAT,un plat recuperat de l'antiga gastronomia del Berguedà pel xef Miquel Márquez,rebatejat amb el nom de "plat de la pau" ara fa 19 anys.
11.45 Descarrega de les targetes digitals pel concurs de fotografia
12.00 Ballada de Gegants a la Plaça de l'Esglesia.
13.00 Repartiment de premis a l'Esglesia Vella dels concursos de pessebres,fotografia i de l'all i oli de codony.
Aquí teniu una recepte del plat,per que pogueu tastar-ho a casa:
Sopa de Blat de moro escairat
Ingredients per 8 persones:
600 gr. de blat de moro escairat
200 gr. d’os de pernil salat
150 gr. d’espinada
300 gr. de morro,orella i cua de porc
125 gr. de cansalada
Una bola de sagí (llard i farina de blat)
Sal
5 litres d’aigua aproximadament
Preparació:
Posarem el blat de moro escairat a remullar durant 24 hores.
Seguidament el rentarem a raig d’aixeta i el posarem en una olla amb 5 litres d’aigua al foc. Es farà bullir el blat de moro 3-4 hores, un cop hagi bullit aquest temps i afegirem el brou fet a part amb el producte del porc (morro,ossos,cua,orella,sagí i cansalada), i ho deixarem bullir tot plegat per espai de mitja hora. Rectificarem el punt de sal a partir de mitja cocció
Al Berguedà...Festa del Blat de moro escairat de Gironella
a 19:47
Etiquetes de comentaris: receptes locals, Sortides
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada