Fotos Fira de l'Embotit de Bescanó 2010: castells i teca !!!



El diumenge passat varem anar a visitar la Fira de l'Embotit de Bescanó , com ja hem fet els darrers anys...Per diversos motius , tant castellers com gastronòmics , val la pena acostar-se a aquesta vila gironina.
Al matí varem fer una passejada força entretinguda per la Fira , tastant diversos embotits i formatges. Els formatges cada vegada van tenint un paper solista... varem poder tastar uns quants de molt bons ,però per destacar-ne un parell per gaudir-ne si teniu ocasió : El Blau d'Osona (si ,fem una mica de nacionalisme local...però el formatge s'ho val!!!) del Molí de la LLavina de Centelles i un Provolone curat d'una paradeta de la Garrotxa (el formatge és italià,però em va sorprendre la manera de curar-lo; penjat com un embotit ,en peces d'uns 30kg de forma cònica que una vegada estant "al punt" el banyen en una parafina per fer-li la pell...amb cordes i tot!!!)
Dels embotits , que cal dir !!! com sempre molt bons...sobretot els llardons (els que tenen més magre i forma de flor...a diferència dels greixons , més dauradets i sense magre).
Els pastissos també feien molt bona cara ...
Per dinar varem tastar les seques amb botifarra que feien al bar de l'organització , una curiositat : les graelles eran noves , ja que les seves els hi van "sustrauré" dos dies abans...si ja roben les graelles!!! la cosa esta fotuda!!!


Àlbum de fotos Fira de l'Embotit Bescanó 2010



Àlbum de fotos actuació castellera Bescanó 2010

Castellerament , varem poder veure un "derbi" força interessant entre els saltencs i els figuerencs , amb 4 castells de 7 descarregats que a aquestes alçades de la temporada ja és bona senyal...
L’actuació ha començat a les 16:00 de la tarda i les dues colles han aixecat un pilar d’entrada. Seguidament els Marrecs han obert ronda amb un parat 3 de 7, mentre que els figuerencs han descarregat com a primer castell un 4 de7.

A la segona ronda, els de Salt han realitzat amb èxit un ferm 4 de 7 i els altempordanesos el 3de7.

Per tancar ronda, les dues colles han finalitzat amb castells de sis pisos. Per part dels Marrecs un 4de6 amb agulla i els de Figueres un 5de6.

L’actuació ha acabat amb un pilar de 5 i un de 4 simultanis per part dels Marrecs i seguidament la colla de Figueres ha descarregat un pilar de 5.

Marrecs de Salt 3d7 , 4d7 , 4d6a , p5
Castellers de Figueres 4d7 ,3d7 ,5d6 ,p5