Primer cap de setmana d'abril...ens llevem de l'hivern

Per fi ja tenim aquí la primavera i es nota en els calendaris de fires i festes,aplecs i trobades...sembla que tothom es desvetlla d'un hivern llarg i retornen les ganes de fer coses. Amb el bon temps ens preparem per buscar llocs a l'aire lliure on parar la manta i jaure al solet,però abans ens podrem passar per diferents fires i trobades força interessants:

Conills,Senglars,Vins i Arrossos

Diumenge 6 d'abril 12a. Mostra gastronòmica del conill a Vilafant

12a Mostra gastronòmica del conill i Fira de l’Artesania


Mostra gastronòmica del conill - 2/4 de 12h a 2/4 de 4h

Mostra gastronòmica a la Pl. Major: s’ofereix la degustació de 9 plats de conill cuinats per Restaurants de Vilafant i de la Comarca, postres i beguda, tot per la compra d’un tiquet de 7€.En aquest municipi a tocar de Figueres celebren també un concurs de cuina de dos classes de plats: entrants i postres , que després se'ls mengen en un dinar popular. és una bona manera de tastar la cuina de les àvies i la cuina casolana de tota la vida,encara que es poden veure alguns plats "innovadors" i postres "de disseny".

La darrera edició del 2007 la poden veure en un vídeo :Diumenge 6, V Fira del Senglar a Osor (La Selva)
Al petit municipi d'Osor es celebrarà el proper diumenge la Fira del Senglar,aquesta fira te tres curiositats gastronòmiques importants i també l'actuació dels Xerrics d'Olot al matí amb un taller de castells i pilars.

Us detallem la jornada:


Al matí:
L’Etern Esmorzar dels caçadors: Hi haurà una bona carn a la brasa feta amb foc a terra i acompanyada d’un bon vi.

De les 10:00 a les 13:00 h.

Tastets de senglar al carrer Major (gratuïts). Senglar amb patates, amb bolets, amb cargols... Els tastets seran cuinats per una colla de dones d’Osor que no tenen res a envejar a la millor cuina de disseny. De ben segur que qualsevol dels més mediàtics cuiners gaudiria del plaer d’aquests cuinats.
A les 14:00

Gran arrossada popular a l’arbreda de la Piscina.Vine a gaudir al bellmig d’una de les valls més boniques de Catalunya, en plenes Guilleries i envoltat de natura i gent alegre i acollidora que et farà sentir com a casa. (La Fira proporciona tots els estris per menjar)
Venda de tiquets a 15 € (el mateix dia o anticipadament):
-Forn de Sant Martí Sapresa
-Carnisseria Vila d'Osor
-Comestibles i Carnisseria Pilar Coll d'Osor
Per més informació i detalls us adjuntem el programa de la Fira del Senglar 2008

Diumenge 6 i Dilluns 7,Fira de la D.O. Terra Alta a Batea

La 2na Fira de la Denominació d’Origen Terra Alta tindrà es celebrarà a Batea al Pavelló Poliesportiu Municipal durant els dies 6 i 7 d’abril.

La primera jornada (el dia 6) estarà oberta al públic en general i la segona jornada (dia 7) estarà adreçada a professionals del sectors. Una bona oportunitat per tastar un vi amb fama de "guerrillero"-de vi aspre,amb masa cos i graduació,de menjars de forquilla i ganivet - però que s'ha anat convertint en un producte de qualitat extraordinària.
Per poder tenir més informació sobre el tipus de vi que fan a la D.O.Terra Alta us indiquem diferents webs del món del vi:

Vins D.O.Terra Alta


D.O.Terra Alta web oficial


Denominació d'origen Terra Alta

Cap comentari: