Paelles d'arròs a Vic el cap de setmana


El diumenge 6 d'abril a Vic la colla castellera dels Sagals d'Osona celebraran el segon concurs de paelles d'arròs.La participació es oberta a tothom i també hi haurà premis per la més bona i la més ben presentada.


L'arròs a la cassola és més típic del principat mentre que la paella ho és de les terres valencianes,no tant sols canvia l'estri per fer-ho: de la cassola de terrissa catalana a la "paella" de ferro i baixa dels valencians (el mateix cas que amb "l'escudella" on el recipient a acabat donant nom al plat),també hi tenim diferents maneres de fer-la,els "valencians del nord" hi tiren ceba al sofregit -això es sagrat!!- però pels valencians ho consideren una abominació doncs diuen que estova el gra d'arròs.
Per nosaltres ,en general,millor una mica caldos en canvi els valencians prefereixen la part de sota de la paella que ha quedat "cremada",els pots veure esperant fins a trobar el "socarraet"...una vegada al barri de la Malvarosa de València capital vaig poder veure i gaudir d'unes juguesques per decidir qui s'ho menjava,molt divertit...
Els arrossos son un mon a la cuina,no hi ha una recepta "única" per la paella.Així que us proposem unes quantes per que trieu i tasteu...Arròs a banda,arròs amb crosta,paella valenciana,etc.

Arròs a bandaArròs amb crostaPaella "a la Catalana" amb sofregit de cebaPAELLA VALENCIANA...FETA PER VALENCIANS. A llenya i de tota la vida

1 comentari:

Anònim ha dit...

rosacea laser treatment Livonia Center

Feel free to surf to my homepage; rosacea treatment tea tree oil