Diumenge 20,cap a Igualada...i LLeida?

El cap de setmana tenim actuació a la capital de l'Anoia,a Igualada.
Igualada neix al voltant de l’any mil, al marge esquerra del riu Anoia que dóna nom a la comarca
. El nom d’Igualada prové del llatí "aqualata", que ve a significar on el riu s’eixampla, un riu ben aprofitat per proveir d’energia hidràulica els molins.


La diada tindrà lloc a la Plaça Pius XII,amb la participació dels Castellers de Sant Cugat,la colla local els Moixiganguers d'Igualada i els Sagals d'Osona,a les 12.00.

La proposta per "lligar" una mica aquest cap de setmana seria visitar Igualada abans de l'actuació,arribar-nos d'hora per poder veure alguns dels indrets característics de la població: El Rec,el Claustre renaixentista de l'antic convent dels Agustins,el nucli antic amb testimoni
s de la muralla i els seus portals,etc...podeu trobar més informació a l'enllaç:


Les propostes gastronòmiques son variades:


El Racó dels Traginers
. Un lloc molt acollidor,tenim la possibilitat de menjar dins un tinell de vi.Especialitat en brasa i cuina tradicional C/ Traginers, 5 Igualada 08700 - Tel: 938050163
A més podrem també visitar el museu dels Traginers
El Moscatell davant l'Ateneu Igualadí ,per anar de tapes.

El Caprici ,al costat de l'ajuntament al portal medieval fan una brasa molt bona (carns,torrades,etc) el local és petit.

I ara us proposem dos alternatives per lligar de cara a la tarda:
La primera anar a dinar al Restaurant Castell de Rubió a Rubió .

Això ens permetrà poder-nos arribar a la tarda a Alpicat a Lleida per veure l'actuació dels Castellers de Lleida a la Fira Eco jardí ( a les 19.00 ).

Per veure el programa de la Fira,us indiquem l'enllaç en pdf. XIII Fira Ecojardí
Plaça del Castell, s/n 08719 Rubió (l'Anoia)
Tel. 93 809 41 73 Mòbil 609370457
El preu sol està entre els 25 i 30 €. Trucar per reservar abans.

La segona opció és anar a dinar al Castell d'Orpi
Aquest restaurant està situat a Orpí,sortint d'Igualada direcció Capellades,trobareu un trencant per anar a l poble de Carme,passat aquest trobareu la vila d'Orpi. La passejada val la pena i tampoc esta tant lluny...
Per veure més dades del lloc:
Castell d'Orpi

Seguint la c-37 trobarem la Tossa de Montbui, al terme de Santa Margarida de Montbui. Situat per carretera a 65 kilòmetres de Barcelona, 96 kilòmetres de Lleida, a 129 kilòmetres de Girona i a 74 kilòmetres de Tarragona. Santa Margarida de Montbui es troba al Sud-Oest de la comarca. de l’Anoia.
Els orígens de l'església es remunten quan el comte Borrell II atorgà el terme de Montbui al bisbat de Vic. El bisbe Froià (972-995) promogué la construcció del castell de Montbui i l'església de Santa Maria, al cim de la Muntanya de La Tossa. El cim de la Tossa de Montbui és un excel·lent mirador que permet l'observació de tota la conca d'Òdena. També es poden observar diversos tipus de relleu, entre els quals destaquen el relleu montserratí, relleu amb bad-lands i, d'una manera especial, el relleu "en cuestas", formació que es dóna quan es produeix una alternança de capes resistents a l'erosió amb altres de fàcilment erosionables.
Així que ja ho veieu,un diumenge molt casteller de faixa i camisa si triem anar a Lleida,o molt casteller de "pedra i turo" si triem anar a visitar La Tossa de Montbui,quina opció voleu?