Un cap de setmana per "golafres",hi ha dies que fins i tot podem escollir el menú que volem menjar,això si,haurem de fer una mica de kilòmetres...Però ja se sap,qui vol gaudir ha de patir!!!
PERETALLADA,HERBES AROMÀTIQUES I CASTELLS
Peretallada pertany al municipi de Forallac,però Forallac no existeix com a nucli de població...és un cas curiós de la nostra diversitat municipal.Podeu trobar tota l'informació a l'enllaç Forallac
La vila de Peratallada es troba justament en el punt de contacte de la zona de turons de les Gavarres i les terres de la plana baixempodenesa, a l'esquerra de la riera Grossa. El poble, que està declarat conjunt històrico-artístic, és un dels nuclis més importants de Catalunya pel que fa a arquitectura medieval. D'un extraordinari atractiu i bellesa, conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, amb nombrosos entrants i sortints, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l'Homenatge i el palau (s.XI-XIV), les muralles (s.XII-XIII) i l'església de Sant Esteve (romànica de principis del segle XIII). Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva. La població és assentada tota ella damunt la roca de gres, treballada de diverses maneres.
Propostes gastronòmiques:
Nom de l'establiment | Adreça / telèfon | Poble | Notes |
---|---|---|---|
Restaurant Bonay | Plaça de les Voltes 972 63 40 34 | Peratallada | Cuina casolana- Pàrquing privat |
Candelaria | Carrer Major 972 63 41 81 | Peratallada | Petit restaurant especialitzat en cuina internacional |
Can Nau | Plaça Esquiladors 972 63 40 35 | Peratallada | Menjars casolans de la comarca |
El Borinot | Carrer del Forn, 15 972 63 42 21 | Peratallada | Cuina catalana |
El Pati | Carrer Hospital, 13 972 63 40 69 | Peratallada | Bar-Terrassa-Barbacoa |
La Magrana | Pl. Catalunya, s/n 972 64 52 81 | Fonteta | Cuina internacional. |
Hostal La Riera | Plaça de les Voltes, 3 972 63 41 42 | Peratallada | Cuina casolana |
L'Arc Vell | Plaça del Castell, 2 972 63 40 00 | Peratallada | Jardí-Restaurant-Bar. Rostits, carns a la brasa i peix fresc |
La Roca | Carrer la Roca, 8 972 63 41 72 | Peratallada | Restaurant-terrassa. Cuina casolana i de mercat |
El Cau del Papibou | Carrer Major, 10 | Peratallada | Bacallà. Hotel de 3 estrelles. |
Pou Dolç | Plaça les voltes, 11 972 63 40 15 | Peratallada | Bar amb tapes variades, terrassa exterior, copes, caipirinyes i mojitos a la nit amb música ambiental / Restaurant de cuina casolana amb menjador a la planta superior climatitzat amb vistes a la plaça. |
La Masia | Ctra de Girona a Palamós, Km. 29 972 63 40 58 | Sant Climent de Peralta | |
La Nau | Ctra de Girona a Palamós, 1 972 64 15 50 | Vulpellac | Bar, manús variats, plats combinats, pollastres a l'ast |
La Païssa d'en Cardina | C/ Jaume II, 10 972 63 47 08 | Peratallada | pizzeria-braseria |
PSSS...Cafè | Plaça Les Voltes | Peratallada | Cuina bistrot |
El 55 | C/ Riera, 4 972 63 42 92 | Peratallada | Restaurant |
Dins dels actes de la Fira trobem la diada castellera a càrrec dels >Xerrics d'Olot i els Castellers de la Sagrada Família de Barcelona..
El vídeo és de la Fira de les Herbes del 2007
PEUS DE PORC,LA POTADA DE LA LLACUNA
Per original la festa de La Llacuna a l'Anoia,on han escollit com a ingredient principal de la seva festa gastronòmica els peus de porc,de vegades poc reconeguda la seva exquisitessa i menyspreat sense cap fonament.Un dels "platillos" més bons de la nostra cuina de menuts.
Per menjar la Potada de la Llacuna cal comprar un tiquet.El dinar consta de: Amanida Plat de peus de porc Postres Cafè Ah! us donen també els plats i els coberts.
La Rosa Vallespí n'és la cuinera i els fa com els ha fet sempre,a la catalana. La potada és un dinar popular a base de peus de porc que aplega a centenars de persones, al llarg del matí a la plaça Major.
En total es cuinen uns 800 peus i es reparteixen un miler de racions.
Els preparatius de l’àpat s’inicien el dia abans, es couen els peus, es fregeixen les patates, les pastanagues i el pebrot. Diumenge al matí els organitzadors comencen cap a quarts de nou del matí a encendre el foc, a preparar el sofregit…i la llista dels ingredients per fer la potada ja parla per si sola per trobar aquests peus de porc molt bons. 30 quilos de cebes, 25 de pebrots, 100 de patates,20 de pastanagues,35 caps d’alls,15 litres d’oli i d’altres quantitats sorprenents de prunes, panses, tomàquet triturat, pèsols, pebre, sal, safrà, conyac, moscatell i fins i tot xocolata.
CARGOLS, IX FESTA DEL CARGOL A FONTCOBERTA.A Fontcoberta,a la comarca del Pla de L'estany celebraran la IX Festa del Cargol.
El Programa d'actes pel diumenge dia 27 és molt complert.
De 2/4 de 10 a 2/4 d’1: 4ª TROBADA D’ INTERCANVI DE PLAQUES DE CAVA.
A les 10h: inscripció i seguidament CONCURSOS (curses de cargols, el cargol més gros, etc.).
A les 11h: 6è CONCURS GASTRONÒMIC
Cuinats de cargols casolans per tothom que vulgui participar. Jurat format per “ Les Cuineres de Sils” i l’ àvia Remei.Dues "patums" dels fogons.
A 2/4 d’1: 9a MOSTRA GASTRONÒMICA DEL CARGOL Tastets de plats de cargol elaborats pels restaurants de la comarca del Pla de l’Estany.
A les 2 del migdia: DINAR POPULAR Menú: cargols, amanida, botifarra amb mongetes, grana, pa, vi, aigua, garnatxa i cafè. Tiquet: 13 euros
Data límit de recollida de tiquets: divendres 18 d’ abril (places limitades)
Recollida de tiquets: Hostal La Brasa, Lluna de Paper, Restaurant Ca l’ Àngel, Queviures Ca la Quimeta i supermercat L’ Estrella.
Pel dinar popular casi segur que no trobareu tiquets,aquest any ja havien fet reserva quasi 900 persones,però va be de cara a guardar la data pel proper any...pels "devoradors" de cargols aquesta jornada entra dins de l'entrenament de cara a l'aplec del cargol de Lleida,la "Champions" dels cargols...
A les 4 de la tarda: animació infantil a càrrec dels FEFE i CIA.
A 2/4 de 6: exhibició d’esports rurals.
Nota: Tots els actes es faran al local polivalent “Pavelló” de Fontcoberta
Organitza: Comissió de Festes de Fontcoberta i Ajuntament de Fontcoberta
LA CUINA DE LA MEL A BALAGUER
A la comarca de la Noguera trobem Balaguer,la capital,un municipi de les comarques de Lleida.Del 25 fins el 27 celebraran la Fira de Balaguer 2008
Dins dels actes de la Fira cal destacar uns quants per la seva qualitat gastronòmica:
XXI MOSTRA NACIONAL DE COQUES DE RECAPTE I SAMFAINA
Tots els dies de Fira, al pavelló d’alimentació natural i artesana, es podran assaborir diferents tipus de coques, fetes pels millors forners de Balaguer i comarca, amb un tiquet que també dóna dret a fer un tast de vi i un bon cafè, organitzada conjuntament amb la Societat Gastronòmica i Cultural .
I CONCURS DE MEL "REINA DE MELS"
Dissabte, dia 26 d’abril
12:00 | Tast d'olis de les cinc denominacions d'orígen de Catalunya Estand del DAR |
16:30 a 21:00 | Exhibició dels productes de la fira Nou Pavelló i voltants |
18:00 | Exhibició d’elaboració d’escultures i decoració amb fruita a càrrec de Judit Comes Estand del DAR |
19:45 | Degustació de la cuina de la mel 1r pis del Nou Pavelló |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada