Diumenge 13 d'abril a la Vila de Gràcia,el "barri" més "barri"


El diumenge tenim sortida al cap i casal del país,aquesta vegada a la Vila de Gràcia. En motiu de la VIIIa. diada de la independència actuarem a la Plaça Revolució (al cor antic de Gràcia,a tocar de la Travessera de Gràcia) amb la companyia dels Minyons de Terrassa i els amfitrions,els Castellers de la Vila de Gràcia. L'hora serà a les 12.30 del migdia amb sortida del local dels de Gràcia a les 11.45 en cercavila.

El popular barri de Gràcia,el barri més barri de la capital,te un teixit associatiu molt important i actiu,de fet un pot fer vida perfectament sense sortir dels límits de Gràcia: Ateneus,Tradicionarius,Castellers,Festa Major,Orfeó,etc...vaja tot un mon per viure'l.Una de les factivitats més emblemàtiques del barri és el Tradicionarius,on a més de danses i músics,les gralles,etc també hi son presents els castellers.

Pilar dels Castellers de la Vila de Gràcia a l'inauguració del Tradicionarius 2008


4d8 dels Castellers de la Vila de Gràcia a la seva diada del 2007

La plaça on actuarem es la "Plaça de la Revolució de Setembre del 1868" clicqueu al nom de la plaça per poder veure unes quantes fotos,per anar agafant mides...sobretot de la gelateria que hi ha a la mateixa plaça.

A Gràcia podem aprofitar per participar en els actes de commemoració de l'any Rodoreda. L'escriptora catalana -i universal- Merçè Rodoreda va posar la Plaça del Diamant,i el barri de Gràcia,al mon.És l'escriptora catalana més internacional,traduïda a casi 30 idiomes.

Una bona manera d'acostar-nos als escenaris literaris i a l'obra de l'autora és fer un recorregut per les places del barri.El més conegut,La plaça del Diamant...potser l'obra més coneguda junt amb Mirall Trencat.


Fotos de les places de Gràcia

Després de dinar,una passejada per les diferents places serà una bona manera de pair,o reposar

Propostes gastronòmiques

Aquesta vegada hem procurat informar-nos de primera ma,gent del barrí de Gràcia com el company Victor que trobarem a plaça,ara un altre cop amb camisa dels Castellers de Gràcia després d'estar unes temporades amb nosaltres,ens recomana uns quants llocs:

Equinox: menjar libanés, Torrent de l'Olla 143

Amrit: menjar sirià, Verdi 18

L'Olla del Torret, per berenars, Torrent de l'Olla 106

Gelateria Italiana, Plaça Revolució, on farem els castells.
Can Ressolis, cuina catalana, Tordera 28-30 MOLT BO EL BACALLÀ
Taverna el Glop, cuina catalana, Sant Lluis 24

Sporting, cuina galega, Maspons 16

L'Anxoveta, Tel: 93 415 92 23 Tapes, Sant Domenec 16,Unes tapes molt bones,fent una ullada Carta de l'anxoveta

Roure, Tapes, Riera de Sant Miquel 51

Casa Vallès: entrepans, Gran de Gràcia 84

La Ceba, telf 93 200 56 93 truites molt bones, Perla 10. Aquest lloc mereix especial atenció per la diversitat de truites i per la relació qualitat-preu.Podem veure la carta per fer-vos una idea a l'enllaç Truiteria La Ceba

Per més informació us indiquem diferents adreces electròniques d'interès

Graciapèdia,enciclopèdia lliure de la Vila de Gràcia

2 comentaris:

tulineta.gracia ha dit...

Merci pel comentari, el teu bloc també està molt bé i ho trobo molt ben pensat!

Pel que fa l'escrit dir-te que s'ha quedat a la 11:45 a la plaça de la Vila ( actualment Rius i Taulet ) on si fa un pilar en principi i després es va en cercavila fins la plaça revolució on si fa l'actuació ( 12:30 )


molt bon escrit!

Moltes Gracies i ens veiem diumenge!


Marta ( TULINETA )

Carles Guillamón ha dit...

Moltes gràcies per confirmar l'hora i el lloc,ens veiem a plaça!