Patates,col i Calçots...i una mica de xulla ,botifarra ,vedella ,etc
El proper cap de setmana us proposem una ruta de "verduretes",consta de dos àpats tradicionals; un a la comarca de la Cerdanya (a Puigcerdà) i l'altre a casa,a Vic,si voleu participar de la Calçotada dels Sagals d'Osona. Anem a pams i de primer planifiquem el dissabte.
Festa del Trinxat de la Cerdanya,dissabte 23
El Trinxat és un plat contundent i saborós, amb una gran tradició a la Cerdanya. La seva recepta ve d’antic, i els seus ingredients principals són la col, les patates i la cansalada virada. El secret d’un bon Trinxat és el producte de temporada, especialment la col “tocada pel fred” de l’hivern.
L’origen de la Festa del Trinxat es remunta a fa més de deu anys (enguany es celebra la tretzena edició), quan es va organitzar per primer cop una vetllada gastronòmica amb aquest plat com a protagonista. Avui, l’esdeveniment aplega un miler de comensals al poliesportiu, convertit en un elegant menjador. L’acte central és l’àpat, que s’amenitza amb actuacions i espectacles en directe.
El Trinxat arriba a taula acompanyat d’embotits de la Cerdanya i vedella amb bolets, servits per diversos restaurants de la població. Des de fa uns anys, el plat que dóna el tret de sortida al menú és el Xató, un plat típic de Sitges, municipi agermanat gastronòmicament amb Puigcerdà. Aquesta amanida, que marida perfectament amb el Trinxat, conté escarola, tonyina, anxoves, bacallà i olives. El toc de gràcia, però, li dóna una salsa d’ametlles torrades, anxoves, avellanes, all, nyores, bitxo, pebre vermell, pa torrat, vinagre, oli d’oliva i sal.
Per poder assistir al sopar s'ha de fer reserva abans,el preu es de 30€ i podeu demanar-les al telf. 972 88 05 42 (Ajuntament de Puigcerdà, info@puigcerda.com ).És una bona excusa per apropar-se a la capital de la Cerdanya i passejar-se per la vila,pels voltants del llac,etc...Una alternativa ja més agosarada seria anar des de Vic en tren fins a Puigcerdà,pasar-hi la tarda i asistir al sopar i quedar-se a dormir...i llevar-se per tornar a Vic a punt per la Calçotada de la colla. Aquesta setmana que estrenem AVE a la "capital del reino" a 300 km/h res millor que gaudir d'un tranquil viatge a 30 km/h de les rutes oblidades de Renfe,és un trajecte bucòlic i fins i tot nostàlgic,molt recomanable pel lleure (abstenir-se qui ho necessiti laboralment)
Altres informacions útils
Ajuntament de Puigcerdà
Horaris de Renfe pel tren Vic-Puigcerdà i Puigcerdà-Vic a data de 20/2/2008 (Kilòmetres de distància 99 ,segons la Via MIchelin,passant per Ripoll...podem veure que certs horaris no fan ni la mitja de 50 km/h,un plaer per la lectura,la conversa,fer un sòn...)
Origen : | VIC | |
Destino : | PUIGCERDA | |
Día de viaje: | 23-02-2008 | |
| ||||
Hora Salida | Hora Llegada | Línea | Tiempo | |
08.19 | 10.10 | C3 | 1.51 | |
10.34 | 12.31 | C3 | 1.57 | |
13.19 | 15.14 | C3 | 1.55 | |
16.26 | 18.24 | C3 | 1.58 | |
18.22 | 20.24 | C3 | 2.02 | |
20.10 | 22.09 | C3 | 1.59 |
Origen : | PUIGCERDA | |
Destino : | VIC | |
Día de viaje: | 24-02-2008 | |
| ||||
Hora Salida | Hora Llegada | Línea | Tiempo | |
06.31 | 08.20 | C3 | 1.49 | |
08.22 | 10.12 | C3 | 1.50 | |
10.42 | 12.32 | C3 | 1.50 | |
13.26 | 15.19 | C3 | 1.53 | |
16.36 | 18.37 | C3 | 2.01 | |
18.53 | 20.45 | C3 | 1.52 |
Diumenge 24,Calçots
Quan haurem tornat de Puigcerdà ens podrem preparar per els calçots,per anar fent memòria aquí podeu veure la darrera calçotada de la colla l'any 2006:
Calçotada Sagals 2006
Recordeu que per asistir trobareu tota l'informació a aquest enllaç : Calçotada Sagals 2008
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada