La botifarra dolça , un producte català 100%

Si cliqueu a la fotografia la podreu augmentar de tamany i visonar el mapa i altres dades.

3 de Febrer, XI Fira de la Botifarra Dolça a Salitja


En aquest petit municipi de La Selva que es Vilobí d'Onyar hi ha tres nuclis,el pròpi Vilobí,Salitja i Sant Dalmai. El diumenge de carnaval celebren la Fira de la botifarra dolça,producte típic de les comarques gironines (hi ha qui el situa el seu bressol a l'Empordà,encara que hi ha altres embotits dolços a la resta de l'estat. També tením un fuet dolç sec...curiós).

Aquesta manera d'embutir la carn de porc amb sucre,li dona un gust molt particular...Es una bona recomanació pel diumenge al matí,anar a fer una passejada per la Fira i tastar diferents receptes d'aquest producte tant nostre.

Recordeu: la botifarra dolça es "cou" no es fregeix,doncs reventaria segur,es fa a la paella amb aigua i vi dolç...potser amb això s'assemblaria a la manera de coure les saltxitxes típiques alemanyes




Us indiquem l'enllaç per veure el programa de la Fira de la botifarra dolça i altres información útils.
Com restaurants de la zona,ep!! cal trucar abans per asseguurar taula.

Una recomanació: els pintxos de botifarra dolça amb plàtan...molt bons.


Per fer païr o per fer entrar la gana,hi ha un lloc a tocar que te el seu interès natural, el Volcà de la Crosa... més informació a l'enllaç Volcà de la Crosa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaig anar a la Fira de la botifarra dolça i la veritat és que la visita al volcà de la Crosa va ser molt agradable i molt ben explicada i tornant d'obsequi ens van donar un canutillo de botifarra de neula farcit amb botifarra dolça, molt curiós, però per curiós una de les degustacions, botifarra dolça de cuina argentina d'un restaurant que hi ha a Salitja, jo diria que era botifarra dolça amb pebrot i alguna salsa argentina, em va agradar molt. Recomano que ho proveu.