Aquest cap de setmana del 1 i 2 de març tindran lloc altres fires que cal "controlar",si una comarca s'enduu la "grossa" es la de la Garrotxa,comarca veïna a la nostra, tant a Olot com a Besalú podrem gaudir de diferents actes gastronòmics.
7a. Fira de l'embotit a Olot
Una bona oportunitat per passejar-nos per la capital de la Garrotxa.
Aquesta comarca de terra endins,de gran tradició en els plats i receptes amb productes autòctons,ens ofereix un altre any la fira dels embotits al carrer,per tastar i comprar-ne...llangonissa poder no (millor a Vic...naturalment!!) però bulls,bisbes,baiones,peltrucs,etc no se'ls hi pot fer un lleig.
A l'enllaç trobareu el programa dels actes que es fan.
A la vila comtal de Besalú,de gran patrimoni històric de les comunitats jueves a Catalunya,ja fa anys que celebren aquestes jornades:
Besalú,ciutat jueva
Una bona manera d'acostar-nos a un passat no gaire conegut.
La importància de la cuina jueva a la base de totes les cuines "occidentals" i "orientals" es més que evident.
Al nostre país,ens han deixat receptes que encara avui en dia les fem servir,encara que adaptades a la tradició cristiana,com els carquinyolis...i d'altres.
La mostra gastronòmica és força interessant,aquí teniu una mostra:
972 59 0110
De Elisabeth Wolf Cohen
“ La nueva cocina judía” pàg 38
De Elisabeth Wolf Cohen
RESTAURANT CÚRIA REIAL
972 59 02 63
Sopa de remolatxa
“La nueva cocina judía” pàg 29
De Elisabeth Wolf Cohen
Pastís de formatge i espinacs
“El libro de la Cocina judía” pàg 374
de Clàudia Roden
RESTAURANT CAN QUEI
972 59 00 85
Cors de carxofa farcits de carn
“El libro de la Cocina judía” pàg 391
de Clàudia Roden
Amanida Israelí
“La nueva cocina judía” pàg 89
De Elisabeth Wolf Cohen
RESTAURANT PONT VELL
972 59 10 27
Raviolis de carbassa
“El libro de la Cocina judía” pàg 320
de Clàudia Roden
Cake de dàtils
“Dulce lo vivas” pàg 63
Ana Bensadón
RESTAURANT OLIVERAS
972 59 03 92
Mini cakes de poma
“Dulce lo vivas” pàg 239
Ana Bensadón
Tocinillo de cielo
“Dulce lo vivas” pàg 274
Ana Bensadón
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada