Ingredients:
Costella de porc,saltxites
fideus llargs
ceps secs
ceba
tomàquet
oli
aigu
sal, pebre negre i nou moscada.
Preparació:
Es posa a bullir l'aigua suficient. En una cassola amb un raig d'oli i un pessic de sal, s'hi enrosseixen uns trossets de costella de porc. Quan tinguin color, s'hi tira una mica de ceba trinxada i es deixa enrossir, també. Quan estigui al punt, s'hi afegeix una mica de tomàquet ratllat i es deixa coure bé. Llavors s'hi tira l'aigua bullint, els fideus, els ceps trossejats, un pessic de sal, una mica de pebre negre mòlt i una mica de nou moscada, ratllada. Quan els fideus siguin cuits, cal que no hi quedi suc, quasi.
Cabell d'àngel
Ingredients:
1 carbassa de fer cabell d'àngel
Sucre
Llimona
Canyella
Preparació:
Buidar la carbassa i treure-hi la grana. Pesar-ho en cru. Posar-ho a bullir amb una mica d'aigua, fins que surtin els filaments. Escorre-ho.
Posar en una cassola una mica menys de sucre que el pes de la carbassa, (la proporció és de 800 gr de sucre per kilo de carbassa) el suc d'una llimona i una miqueta d'aigua. Fer amb això un almíbar espès.
Un cop fet l'almibar, afegir el cabell d'àngel, fer-ho bullir, tot remenant poc a poc i sovint -sinó s'enganxa a la cassola-, fins que adquireixi el color i la textura característica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada