La cuina Afrodisiaca II: amb el menjar no és juga?

Afrodisíacs naturals

El poder afrodisíac de les herbes aromàtiques no és un mite, segons Madrigal, autor de Placeres de alcoba, un deliciós llibre sobre cuina eròtica, romàntica i afrodisíaca, i el qual afirma que per aixecar la libido l'herba lluïsa és un bon remei, encara que són espècies com la canyella i la vainilla les que donen excel·lents resultats.

En èpoques passades es tirava pols de canyella al cim del llit de noces,degut als seus "poders" afrodisíacs.

En el seu llibre fa referència a la seva combinació més arriscada : Una barreja de cànnabis i xocolata desfeta, en les proporcions adequades resulta molt estimulant, encara que els esperits més conservadors poden inclinar-se pel seu bescuit de figues amb salsa de xocolata si volen experimentar un intens plaer dels sentits




Bescuit de figues amb salsa de xocolata

Ingredients

Per al bescuit

1 litre de nata
12 rovells d'ous
1/2 kg. de figues seques
1/2 litre de Pedro Ximénez

Per la Salsa de xocolata
1/4 de kg. de cobertura de xocolata negra
10 cl. de nata

Preparació
Retirar les cues de les figues i posar-les a macerar amb el Pedro Ximénez obertes per la mitat.
Un cop estovades triturar finament juntament amb el vi i reservar.
Batre la nata fins a deixar-la semi-muntada,reservar en fred.
Muntar els rovells fins que doblin el seu volum,han de quedar esponjoses i espeses.
Anirem incorporant les figues triturades i sense deixar de remenar,finalment afegirem la nata suament fins tenir una pasta homogènia.
Conservar al congelador tapat.

Per a la salsa de xocolata,portar a bullir la nata,retirar del foc i afegir la cobertura de xocolata.
Barrejar suaument i passar per un colador fi.Conservar al bany maria.

Muntar el plat i presentació
Cobrir el fons d'un plat amb la salsa de xocolata calenta.
Col·locar tres boles de bescuit i decorar amb unes fulles de menta fresca

Evidentment que menjar és un plaer que ens pot estimular de cara a altres plaers,però no cal que siguin plats el·laborats ni receptes secretes,ni beuratges màgics que ens facin efectes espectaculars,el més important de tot es que fem servir el "producte" més afrodisíac que tenim: el cervell... La imaginació,la bona companyia i la voluntat son bàsiques,de petits ens deien que amb el menjar no s'hi juga...però de vegades val la pena,recordeu aquests "clàssic" del cine ?