Fotos i vídeo de la Fira de la botifarra dolça

El cap de setmana passat vàrem anar a Salitja, a la XI Fira de la botifarra dolça,us indiquem l'enllaç per veure fotos de la jornada:
XI FIRA DE LA BOTIFARRA DOLÇA
Un dels actes de la jornada va ser la clase de cuina que va donar el Sr.Miquel Vilaró del restaurant La Crosa de Sant Dalmai (telf. 972 47 31 55),que ens va oferir la recepte de Melós de vedella amb botifarra dolça i fruits secs,us passem la recepta i el vídeo de la recepta.
Agrair la col·laboració del cuiner i dels organitzadors de la Fira.



Melòs de vedella amb botifarra dolça i fruits secs

Ingredients per 4 persones:

4 galtes de vedella
1 butifarra dolça
2 cebes de figueres
2 pastanagues
1 porro petitet
50gr d’ametlles
50gr d’avellanes
25gr de pinyons
½ copa de moscatell
½ copa de vi ranci
Brou de carn per remullar

Sal i Pebre blanc


Preparació

En una caçola de ferro daurarem una miqueta les galtes salpebrades, afegirem la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat ben petitet, ho deixarem sofregir fins que comenci a agafar color.

Un cop sofregit hi afegirem els vins, deixarem que s’evapori l’alcohol, seguidament ficarem el brou de carn fins a cobrir la meitat de les galtes.

Taparem per deixar coure 2 hores a foc lent, vigilant que no quedi sense suc. Passades dues hores treure les galtes, triturem la salsa i ho tornem a ajuntar tot, tallarem la botifarra i la posarem a la casola juntament amb els fruits secs i deixarem que faci el “xup-xup” uns 20 minuts, ho rectificarem de sal si s’escau i ja ho tindrem.