Cap de setmana de "verduretes" II

Dues propostes més de "verduretes"

XIII Fira de la carxofa d'Amposta

El diumenge 24 tindrà lloc la Festa de la carxofa pròpiament dita,dins dels actes de les jornades gastronòmiques dedicades a aquest producte que duraran tot el mes de febrer.
Un espectacle veure les diferents possibilitats d'aquesta flor d'hivern tant gustosa i nutritiva.

La Festa comença amb una passejada amb vaixell des de el port d'Amposta fins a l'illa de Gràcia.Una passejada pel mercat de productes típics i degustació de vins de les Terres de l'Ebre per acabar amb la degustació de diferents plats i receptes amb la carxofa com a ingredient central...força interessant.
La carxofera més conreada al Delta es la Blanca de Tudela,molt tendra i saborosa que no presenta pèls a l'interior. Es planta a finals de juliol i començament d'agost.La collita comença a finals d'octubre i acaba al mes de juny.


Enllaços per tenir més informació:


Festa de la carxofa










Fira del cànam i tecnologies alternatives, SPANNABIS 08


Verdura,verdura...el cannabis no ho és,però verd i vegetal si. El proper cap de setmana a la Fira de Cornellà tindrà lloc la cinquena edició de la "Feria del cañamo y tecnologías alternativas" ( la Fira no ofereix in formació en català,la web esta en castellà i anglès...amb la quantitat de "horticultors" i "papiroflèxics" que tenim al país una mica de voluntat ja es troba a faltar,un país normal també a de poder "somiar" en la seva llengua pròpia).

A l'enllaç trobareu l'informació de les jornades : Fira del Cannabis
Aquesta planta te moltes propietats,bones i no tant bones,però també es una producte que permet fer receptes divertides,l'ús del cannabis a la cuina es de fa molt anys,us indiquem dos enllaços de "receptes" per anar provant:

Cannabis Culinaria

CannabisCafe.net


No us perdeu la recepta d'aquest últim enllaç (el més assortit en receptes i explicacions,per a mi el millor!) de :



Re
ceta galletas de la felicidad del abuelo Julio

Copyright Chusko



Ingre-dientes para 50-60 galletas (15-30 raciones):

Cogollos de María rica-rica a ser posible sativa
(el volumen aprox. de un mechero clipper)
150 gr. de mantequilla/margarina
150 gr. de azúcar
300 gr. de harina pastelera
1 huevo
Vainilla en polvo/aromatizante de vainilla
Una pizca de sal
1 horno


Producción:

Se calienta la mantequilla en un cazo hasta que funda, se pone a fuego muy lento (que no llegue a hervir) y se ponen los cogollos desmenuzados (cortaditos), así se deja hora y media (este es el proceso para que el THC pase del cogollo a la grasa de la mantequilla. Pacieeeencia.

Se cuela la mantequilla aun líquida y se escurren y tiran los cogollos (ya no valen pa na). Pones la mantequilla y el azucar en un bol y remueves con una varilla pastelera hasta que se mezcle bien.

Añades el huevo la pizca de sal y la vainilla a gusto, remover todo...

Ahora hay que añadiendo la harina poco a poco y removiendo (lo suyo sería añadir la harina con un tamiz, pero si no tenemos se espolvorea con cuidado. Cuando ya no puedas remover con la varilla usa una paleta pastelera o las manos. Al final debe quedar una bola consistente pero no muy seca.

Envolvemos la masa con glad (plastiquito envuelvecosas) y se deja 30 minutos en el frigo.

Sobre una base lisita espolvoreamos harina, sacamos la masa y la extendemos con un rodillo de cocina o cualquier otro artilugio cilíndrido hasta que tenga como medio centímetro de espesor. Con un cuchillo de plástico o similar cortamos la masa en cuadraditos de un tamaño aprox. de 5x3cm (si quieres hacer formas raras, redondelos o similares, allá tu pero se pierde mucha masa).

Se precaliente el horno a 150 grados, sobre la bandeja de horno se pone papel de aluminio y se unta con un poco de mantequilla de la normal, se ponen la galletas con algo de separación pa que no se peguen y se dejan 15 minutos aprox. En cuanto se vean doraditas sácalas echandoleches y las dejas enfriar (sin quemarse por favor!!).

Con estas cantidades las dosis pueden ser de 1 a 4 galletas (más de 4 no he probado, pero el pedo es mu bestia, cuidadin con la gente que no esté acostumbrada!!!) por si las moscas, la primera vez tomar 2 y ver resultados antes de darle a nadie. A la gente que se droge habitualmente con 1 galleta van que chutan, no queremos volvar a nadie!!

Salud y feliz vuelo.

El Abuelo Julio


Ull !!! amb les receptes,això es com tot ,una cosa és afegir una reducció de Pedro Ximènez a un filet i l'altre beures tres ampolles,la mesura és la mare del paladar !!!. No és per fer-les cada dia,però com a curiositat estan molt be.