Fotos de la diada de Les Santes a Mataró 2009Ahir diumenge va tenir lloc la diada castellera de Les Santes 2009 a Mataró,a la plaça de Santa Anna van actuar els Castellers de Vilafranca,la Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró. De cròniques de la diada de ben segur que ja n'haureu escoltat i llegit moltes, aquí us deixo alguns enllaços a mitjans de comunicació :

El Punt
.cat
Les Santes tornen a castigar els verds

El Periodico.cat
32 ferits en la jornada castellera de Mataró Aquesta crònica sembla més aviat un "parte de guerra" que l'explicació de la diada en si. Sense dir cap mentida les coses poden agafar un aire molt dramàtic segons com ho expliquem. Seria d'agrair la mateixa escala de valors envers altres festes i activitats...tot i que si que és cert que la d'ahir va ser una diada amb molta "llenya" i alguna de les caigudes va ser gens habitual.

Avui.cat
Santes poc esplèndides

El Diari de Tarragona.com
Les Santes són tres de nou

El 3 de vuit.cat

Els Castellers de Vilafranca tornen a topar amb la torre de nou a Mataró Aquesta crònica apunta el fet que el 4d8 amb agulla dels mataronins podria no ser vàlid,segons les normes del concurs...

3Rondes - Catalunya informació
Podcast del programa del diumenge 26 de juliol

Escolliu la crònica que més voleu i/o que més us agradi ,sempre podem explicar les coses com creiem que ens deixaran millor. Però personalment crec que els verds tindran feina per recuperar-se d'aquesta diada,no per les caigudes sinó per la sotragada en la confiança de la colla. Feia temps que no es veia a membres de la colla vilafranquina dubtant en públic de les decisions de la seva tècnica,per no dir "rajant" directament...no estan acostumats a caure,i el 3d9 els hi estar portant més problemes dels que suposaria per el seu nivell i potencial. Si volen descarregar el 3d10 per Sant Fèlix lo d'ahir els allunya molt dels objectius...
La caiguda de la torre de 9 no té que generar motius de dubte,és un gamma extra,fora de la seva plaça i amb un nombre de camises verdes a la soca potser molt just ,per no dir escàs...l'any passat ja els hi va caure també,però Vilafranca va provar de ser els primers a fer un gamma extra i se'l van abrigar...és l'aposta dels que s'arrisquen. Però lo del 3d9 és diferent , genera molts dubtes i problemes en un castell que no hauria de ser cap maldecap...malgrat que és un 3d9 i mereix tots els respectes.Però caure d'un 3d9 i acabar tocant el terra no l'hi agrada a ningú...sobretot a la pobre dona de públic davant meu que va acabar sota un piló de lagartos,per sort amb conseqüències lleus.
Capgrossos va voler ser conservador amb el 4d9f i no el tornar a tirar,però amb el pilar de set varen ensopegar i fort. Els mataronins actuant a casa seva potser haurien hagut d'arriscar més...hi havia castellers blau mari "emprenyats" per no tirar el 4d9f , cada colla és un món. Els "lagartos" queixant-se que s'abriguen mases castells perquè s'arrisca massa i els capgrossos que no arrisquen prou.
Els que van sortir amb la moral reforçada de plaça van ser els de la Jove de Tarragona ,el primer 3d9f lluny de casa .Malgrat la caiguda van fer un 5d8 molt clavat i un 4d8 per acabar ,vist com havia anat el dia,tampoc calia fer res més.
A la ronda de pilars el vano de 5 de Vilafranca va deixar veure que les trompades van passar una factura molt important."Passan baixos" a Cal Figarot