Festa major de Salt: 20 anys de Diables d'en Pere Botero i castells amb Marrecs



Aquesta setmana la vila gironina de Salt esta de festa gran,la Festa major 2009.
Aquest municipi amb una forta personalitat i una gran vida associativa celebra un reguitzell d'actes important,totes (o quasi totes..) les entitats del poble celebren algun esdeveniment. I si no són les entitats,són els veïns amb els sopars de carrer amenitzats amb balls fins a la matinada...un espectacle.
Podeu consultar l'enllaç del programa:

Hi podeu trobar de tot,per a totts els gustos i opinions, però enguany hi ha una entitat que mereix un reconeixement especial,la colla de Diables d'en Pere Botero de Salt,celebraran els seu 20è aniversari, 20 anys són molts per qualsevol entitat,però per una colla de diables on la majoria de membres són jovent vol dir que han sabut adaptar-se e incoorporar noves peces.
El correfoc de Festa Major de Salt és un dels més espectaculars del país (sense cap mena de dubte!!!) per molts motius : quantitat de colles i diables,quantitat de foc, l'horari (el més matiner doncs comença a 2 quarts de cinc de la matinada fins les 6 del mati amb el ball del pijama i la festa de l'escuma...no us ho podeu perdre!!!), recorregut pel barri vell,etc...

Dimecres 22 de juliol
A les 8 del vespre PRESENTACIÓ DEL XXè ANIVERSARI de
ls DIABLES D’EN PERE BOTERO, al saló de plens de l’Ajuntament de Salt. Presentació pública de l’aniversari de l’entitat i de les activitats previstes durant l’any. Organitzen Diables d’en Pere Botero.

Dissabte 25 de juliol
A 2/4 de 7 de la tarda, RUA DE BANDES DE PERCUSSIÓ en el marc del 20è aniversari de DIABLES D’EN PERE BOTERO i la participació de les bandes Diables d’en Pere Botero (Salt),
Guillables (St. Hilari), Puig d’Afrou (La C
ellera),Gàrgoles de Foc (Banyoles), els Dracs (La Bisbal) i Xirois (Girona).
Recorregut amb sortida del parc Monar, carrers Ausiàs March, Major, Francesc Macià, Àngel Guimerà i plaça 11 de Setembre.

A 2/4 de 5 de la matinada, CORREFOC a càrrec d’ELS DIABLES D’EN PERE BOTERO, amb la col·laboració de les colles de diables Les Gàrgoles de Foc (Banyoles), Els Ducs de Foc(Torroella de Montgrí) i Els Diables de l’Albera (la Jonquera).
Recorregut amb sortida de l’Era de Cal Cigarro en direcció al carrers Pere Coll i Guitó, Major, plaça Verdaguer, carrers Processó, St. Jaume, plaça St. Jaume, carrer Llarg i fins a la plaça
de la Vila. Organitza Els Diables d’en Pere Botero en el marc del seu 20è aniversari.

Diumenge 26 de juliol
A les 6 de la tarda, ACTUACIÓ CASTELLERA amb els MARRECS DE SALT, els CASTELLERS DE SABADELL i els XERRICS D’OLOT a la plaça Lluís Companys (davant de l’Ajuntament). Organitza Colla Castellera Marrecs de Salt.


Les darreres actuacions dels castellers blau-Ter han deixat molt bones sensacions a la colla,amb un 3d7 per sota descarregat ja dues vegades i la primera torre de 7 descarregada el passat diumenge afronten la diada de festa major amb molt bones expectatives... potser el primer intent de 8?

RECOMANACIÓ IMPORTANT: DISSABTE A LA NIT HI HAURÀ CONCERT DE BARRICADA A L'ERA DE CAL CIGARRO (GRATUÏT),PER SOPAR PODEU ANAR A BARRAQUES A FER UN ENTREPÀ,PINTXOS,ETC (MENGEU QUE LA NIT SERÀ LLARGA...) EMPALMEU AMB EL CORREFOC...AL COTXE PORTEU EL BANYADOR I LES TOVALLOLES I ACABADA LA FESTA DE L'ESCUMA CAP A LES 10 DEL MATI A LA PISCINA (AL COSTAT DE LES BARRAQUES...QUE MÉS ES POT DEMANAR) I US PODREU DUTXAR,DORMIR I RELAXAR-VOS FINS LA TARDA PER VEURE ELS CASTELLS... EL PREU DE LA PISCINA ÉS DE 5€ aprox.

Per anar fent memòria de la temporada passada,aquí teniu les fotos de la darrera Festa Major 2008 :





I com no...les fotos del darrer CORREFOC DELS DIABLES D'EN PERE BOTERO PER LA FESTA MAJOR 2008

El foc és el camí,la llum l'horitzó
Si us agraden els correfocs,la pólvora i les flames,aquests és un dels "Correfocs" amb majúscules,dels grans del país i que no us heu de perdre algun any (o quasi cap any !!!). Comença d'hora segons com us ho mireu,a quarts de cinc de la matinada...o molt tard si "empalmeu" dels concerts de Festa Major i barraques. Aquest any ens hem llevat passades les 4,hem agafat la màquina fotogràfica i cap a Correfoc!!!!
Més d'un centenar de diables,desenes de caixes,timbals i percussions i pólvora,molta pólvora per fer-nos despertar els instints més primaris,les ganes d'idolatrar el foc i la llum...
Una bona manera de començar un dia de molta activitat: diables,castells a Osona amb els Sagals pel matí i a la tarda més castells a Salt,a veure els Marrecs i els Margeners de Guissona.
Res millor que una pluja d'espurnes i foc per desvetllar-se una mica...

Àlbum de fotos del Correfoc de Festa Major de Salt 2008