Mostra un mapa més gran
Tremp és el municipi més extens de Catalunya (303,97km). La població segons el cens del 2007 és de 6.700 habitants.
La Fira del Codony, va néixer amb la idea de promocionar el comerç de la ciutat de Tremp,capital de la comarca del Pallars Jussà,i la mateixa fruita en si. És un producte molt típic de les terres pallareses i molt desconegut per a molta gent.
El programa de la diada és el següent:
Dissabte 1 de novembre
9.00h Esmorzar popular amb allioli de codony, llonganissa i pa torrat i vi de Bodegues Vila Corona. Preu 2 Euros.
11.15h Cercavila de grallers, amb la Cremallera Teatre.
11.00h-14.00h Tallers de cuina amb codony, per nens/es de 4 a 12 anys, amb Petit Xef.
11.30h-12.00h Recollida dels plats presentats al 5è Concurs Culinari
Lloc: carpes del concurs de la Plaça Capdevila.
12.00h-12.30h Recollida de l’allioli de codony del 7è concurs.
Lloc: a les carpes del concurs de la Plaça Capdevila.
12.30h Inauguració de la 7a. Edició de la Fira del Codony.
Pregó a càrrec de Pere Tàpias.
13.00h Espectacle infantil, contacontes: El rei que estava trist,
amb la Cremallera Teatre.
16.00h-18.00h Tallers de cuina amb codony, per nens/es de 4 a 12
anys, amb Petit Xef.
17.00h Espectacle infantil, titelles: El gra de blat, amb la Cremallera
Teatre.
18.00h Lliurament de premis als guanyadors/es del concurs
culinari i del concurs d’all i oli i posterior degustació dels
plats elaborats per els concursants.
19.00h Cercavila de grallers, amb la Cremallera Teatre.
20.00h Clausura de la Fira per part del Sr. Alcalde Víctor Orrit i
Ambrosio.
Un reportatge del Pallars Jussà
Peus de porc amb all i oli de codony
Ingredients:
2 Peus de porc
1 codony
Oli
Sal
Pebre
alls
Preparació:
Per l'allioli:
Pelem el codony i el bullim amb poqueta aigua fins que sigui tou. Traiem el suc i amb el túrmix fem un puré d'aquest codony amb un parell o tres de grans d'all (o més, la quantitat va en funció de si volem que tingui més o menys gust d'all) trinxats. Hi afegim sal i pebre al gust i omplim el recipient on farem l'allioli amb la quantitat d'oli que ens sembli per la quantitat d'allioli que volem. El lliguem amb el túrmix.
Preparació dels peus de porc:
Agafem els peus de porc un cop bullits i tallats per la meitat en dues parts cadascun, i els posem en una plata o recipient que pugui anar al forn. Els escalfem. Els traiem del forn i hi escampem per sobre una capa d'allioli "generosa".Tornem a posar-los al forn i els gratinem. Els traurem quan l'allioli estigui una mica torradet i ja es poden menjar.
Codonyat
Ingredients
2kg de codonys
1,6 kg de sucre aprox..
Oli de gira-sol
Preparació
Poseu els codonys a bullir en aigua i un cop fets els peleu.
Passeu-ho per un sedàs i barregeu-ho amb el mateix pes de sucre (o amb 800 g de sucre per kg de polpa de codony, si el voleu menys dolç).
Coeu-ho uns 25 minuts a foc fort sense deixar de remenar; aneu amb compte, que esquitxa molt i crema.
El codonyat està a punt quan en remenar-lo es desenganxa del fons de la cassola.
Unteu un motlle amb oli de gira-sol o oli d’ametlles, que no tenen gust, i aboqueu-hi el codonyat.
Alliseu la superfície amb una espàtula i deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo. A la nevera es guarda bé tot l’hivern i, si és bo, no arriba mai a l’estiu, ja que s’acaba abans.
El codony amb formatge sec( o fumat com idiazabal) és un bon berenar o unes bones postres. També està molt bo acompanyat d'unes galetes maria. Hi ha qui també s'ho barreja amb el iogurt natural.
Tremp,la fira del Codony
a 10:41
Etiquetes de comentaris: receptes, receptes carbasses, Sortides
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada