Receptes carbasses XXVIII

Escalivada amb formatge de cabra

Ingredients:

3 pebrots vermells.
2 albergínies.
3 cebes mitjanes.
1 rullo de formatge de cabra.
Pa de coca o pa de pagès.

Preparació:

Posem els pebrots i les albergínies senceres en una plata de forn. Després pelem i tallem la ceba i també la hi posem. Tirem un raig d'oli d'oliva a les albergínies, pebrots i ceba, i ho posem al forn.

Retirar quan estigui cuit.

Pelem el pebrot i l'albergínia, agafem la ceba, i ho tallem tot a daus petits. Ho barregem, i ja tenim l¡escalivada a punt.

Torrem el pa o la coca, i al damunt escampem l'escalivada. A sobre de tot hi col.loquem rodanxes de formatge de cabra, i ho posem a gratinar.




Bistec de vedella amb formatge i pinya

Ingredients:

4 bistecs de vedella
4 talls de formatge per fondre
4 rodanxes de pinya en almívar
40 grams de pa ratllat
1 ou de gallina
Pebre negra mòlta
Sal
oli

Preparació:

Tallar les rodanxes de pinya en almívar en trossets petits d'un centímetre més o menys.
Una vegada rentats i assecats els bistecs de vedella els posar en fila a la taula de feina i agregar un tall de formatge de fondre en el centre del mateix.
Agregar 4 trossets de pinya a sobre del formatge, alineats a l'ample del filet per a així poder ells enrotllar amb facilitat.
Enrotllar el filet i tancar cosint-lo amb un escuradents perquè no es desfaci en fregir.
Agregar les la sal i el pebre al gust.
En un recipient partim l'ou i li afegim una mica de sal i el batem, en un altre recipient posem el pa ratllat.
Cobrir cada un dels rotlles de carn, primer en l'ou i tot seguit en el pa ratllat.
En una paella amb oli bé calent, fregir els rotlles de carn fins que siguin daurats.
Els disposem en un plat acompanyat amb la pinya restant i adornat al gust