Receptes carbasses XXIX

Croquetes de castanya
Ingredients:

¼ Kg de castanyes
8 cullerades de Llet condensada
½ culleradeta de canyella
1 ou
farina de galeta
oli.


Preparació:

Es netegen les castanyes, se’ls hi fa un tall a la pell y es bullen durant 3/4 d’hora. Encara calentes s’els treu la pell i es passen per un passa-puré. S’hi afegeix la llet condensada i seguidament es posa aquesta preparació al foc fins que es desenganxi del cassó (uns 5 minuts). Es formen les croquetes amb ajuda de dues culleretes i abans de fregir-les a l’oli, es passen per un ou batut i per la farina de galeta (pa ratllat) mesclada amb la canyella en pols. Es mengen fredes.




Croquetes de cigrons ( Falàfels)

Ingredients:

1/2 got / 110g de bulgur
1 got / 150g de cigrons cuits
3 grans d'all ratllats
Suc d'una llimona
1 culleradeta de comí mòlt
1/2 culleradeta de bitxo en pols
2 ous
1/2 got / 50g de pa sec
3 cullerades de celiandre picat
oli i sal

Preparació:

Poseu el bulgur en un bol i cobriu-lo amb aigua bullint. Deixeu-lo en remull durant 20 minuts i escorreu-lo.
Mentrestant, passeu tots els altres ingredients per la batedora fins a obtenir una crema fina. Afegiu el bulgur i remeneu bé.
Feu-ne boles del tamany de croquetes petites.
Fregiu les per immersió en oli molt calent fins a daurar-les (uns 5 minuts), i escorreu-les bé.