CAVATAST a Sant Sadurní d'Anoia


Mostra un mapa més gran

Una proposta especial camí de Tarragona,o de tornada...
Per aquells que no els hi agradi matinar massa,que prefereixen anar a tancar les oques una mica més tard,hi ha una combinació molt bona aquest cap de setmana sobretot pels que baixin del nord del país. Tant dissabte tarda i vespre i/o nit com diumenge vespre i/o nit,camí de Tarragona o de tornada atureu-vos al CAVATAST 2008
XII Mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia


Aquesta mostra gastronòmica i del cava de Sant Sadurní d'Anoia esta englobada dins dels actes de la setmana del cava organitzat per la cofraria del cava de Sant Sadurní d'Anoia
Sant Sadurní d'Anoia és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès.Entre Barcelona i Tarragona, a l’interior però fregant la costa, és un lloc de pas quasi obligat per a tots aquells que travessen Catalunya en direcció nord-sud.
És la Capital del Cava indiscutible. Més de vuitanta cases elaboradores locals produeixen el noranta per cent de tot el cava de l’Estat i, d’entre aquestes, les principals avui dia exporten amb la DO Cava a arreu del món.
La tradició atribueix “l’invent” del vi escumós al frare benedictí Dom Pierre Perignon, tot i que en realitat no pot dir-se que l’inventés, però sí li correspon el mèrit de ser el primer d’estudiar-ne les característiques detingudament i millorar-ne la tècnica de preparació. El cava, aleshores dit vi de Champagne, tingué un èxit comercial fulgurant i s’imposà com a vi prestigiós, cosa que no passà desapercebuda als viticultors i tècnics d’altres contrades com Catalunya, que cap a final del s. XIX començà a comercialitzar-ne les primeres ampolles al mercat català.

Sant Sadurní d’Anoia i els seus voltants es convertiren en el nucli d’aquella incipient indústria en expansió i, en l’actualitat, cent cinquanta –nou municipis configuren la Regió del Cava, la zona de producció delimitada de la DO.

Per animar-vos a passar-hi,podeu fer una ullada al programa:
Dissabte 4 d'octubre del 2008


17.30h La Boqueria i el cava
A càrrec de Manuel Ripoll, president de la Boqueria.
Neus Avilés, cuinera de l’Aula Gastronòmica de la Boqueria, cuinarà in situ una recepta de botifarra al cava.
Preu: 5,00 €/persona
18.30h L’aviram del Penedès i el cava
A càrrec de Josep Capdevila Nogué, d’Avinova Boqueria i el sommelier del Cavatast.
Presentaran i maridaran productes de l’ànec (foie, confit, magret) amb cava rosat.
Preu: 5,00 €/persona

I una oferta gastronòmica molt completa
Cal Blay Vinticinc

Oferta Gastronòmica Trinxat de la Cerdanya amb cansalada i botifarra negra
Costella de porc amb olives i picada de cítrics i carquinyolis

Arròs de pop al Cabernet Sauvignon
Pebrots del piquillo farcits amb brandada de bacallà al cava i beixamel
Platillo de xai amb raïm

Amanida de favetes, pernil, raïm i bolets amb vinagre balsàmic de cava
Mandonguilles amb suquet i albergínia
Cassola de cigrons, bacallà, botifarra negra i espinacs
Fideus negres amb all i oli negat de cava

Fonda Neus
Canelons Neus amb beixamel al cava
Cuixa d’ànec rostida al cava amb prunes i pinyons
Fideuada marinera
Bacallà al cava amb panses de corint
Rostit de bou amb bolets al cava rosat

Per triar i remenar els restaurants de la vila són: On menjar a Sant Sadurní d'Anoia

Cap comentari: