Una alternativa molt de Quaresma!!!


Ulldemolins : Truites amb suc i Xiquets de Reus
El proper diumenge 9 de març a la vila d'Ulldemolins tindrà lloc la 27a edició de la diada gastronòmica de la truita amb suc. Aquest plat típic de la Quaresma,degut a la prohibició de la carn,és una resposta "imaginativa" per alegra els plats en èpoques d'abstinència.
La festa va néixer l'any 1982 com una trobada dels veins de la població al voltant d'un plat de cuina "casolana": La truita d'espinacs amb suc,recepte emblemàtica del Priorat (no tant sols és terra de vins!!).
Ingredients necessaris de la recepte son els espinacs,els fesols...barrejats a la truita o dins de la cassola,directament al suc. També es molt habitual trobar bacallà,dins de la truita o fregit i a la cassola.
El programa de la festa inclou un concurs de cassoles,es premia la més saborosa i la més ben presentada.Hi ha una gran participació de la gent de la vila,això permet després poder degustar-les a l'hora de dinar.
Per que tingueu una referència,l'edició anterior per 7€ es va poder esmorzar (pa torrat,botifarra,llonganissa,arengada. Oli verge extra i vi de la terra),petita cassola de truita amb suc,pa de monyo i vi de la Cooperativa d'Ulldemolins.
També trobareu un mercat d'artesania i productes locals,recordar que el Priorat es terra de bons vins i olis.I aquest any també podreu veure l'actuació castellera dels Xiquets de Reus a les 12.30 a la plaça del Santuari de la Mare de Déu del Loreto.
Enllaços per trobar més informació:

Ulldemolins,la Vall del Silenci

Per visitar la Denominació d'Origen Montsant,la zona vinícola local.

PRIORAT: Vinateries,cellers,actualitatRecepta de la truita amb suc d'Ulldemolins

Ingredients
:


Espinacs morfits, ous, alls, julivert, oli d'oliva, farina, pebre vermell, aigua, sal, bacallà i fesols.

Elaboració:

Agafem els espinacs i els morfim*, els fregim i fem la truita.
Fregim el bacallà, l'oli del fregit el posem en una cassola de terra o sofregirem els alls i unes fulles de julivert tot trinxadet; quan els alls agafin color, tirem una cullerada o dues de farina, es deix rossejar, i llavors hi tirem aigua freda i un pols de pebre vermell i sal. Deixem que arrenqui el bull.
Tindrem la truita d'espinacs feta, quan sigui freda es talla a trossos i es posa a la cassola amb el bacallà. I amb poc foc ho tindrem una bona estona fins que el suquet faci xup-xup.
I ... que vagi de gust.

* Morfir vol dir amassegar-los, estrenyer-los amb les mans fins que facin suc.

Cap comentari: