S'acosta la Setmana Santa...temps de romans

Una proposta de darrera hora però força interessant

I Mercat Romà de Llagostera

Aquest dissabte 15 de març la zona del polivalent de Llagostera es transformarà en un autèntic mercat romà. La programació de la jornada passa per la desfilada dels manaies al matí i al vespre, malabars de foc, espectacles relacionats al món romà, passejades a cavall, tir amb arc, un mercat tradicional amb parades ambientades a l’època romana i un sopar-espectacle on es podrà degustar la vedella que durant tot el dia haurà estat en cocció de la forma tant espectacular com és a l’ast.
La programació de tota la jornada està dirigida a tots als públics, però les grans activitats a destacar del Mercat Romà són: les diferents desfilades dels Manaies i els seus exercicis militars de tota la tropa al campament situat dins el mercat, i la celebració del sopar-espectacle on se servirà la vedella sencera que haurà estat en cocció des de primera hora del matí fins al vespre.
A més, cal destacar que tant els voluntaris que participen en l’organització, les parades i els diferents espectacles estaran del tot ambientats a l’època romana. En aquella època, els artesans solien vestir amb túniques llargues i les dones vestits llargs amb alguna ornamentació daurada o platejada per tal de lluir més la peça de roba.
L’Ajuntament de Llagostera està treballant per promocionar el poble a nivell turístic, cultural i social, per això, aquest any s’ha marcat aquest nou repte participatiu, l’organització del Mercat Romà, una festa que s’espera que acabi essent una cita anual de prestigi a les comarques gironines i que situí Llagostera com un dels pobles referents per la seva tradició de Manaies.
Cal dir que aquesta celebració sorgeix a través de la iniciativa de l’entitat Manaies de Llagostera i l’Ajuntament de Llagostera, per tal d’impulsar aquesta tradició tant arrelada al municipi i donar un aire cultural i promocional a la processó dels Manaies a Llagostera.

Enllaços per saber més coses dels Manaies i Armats:

Manaies de Girona


Manaies de Banyoles


Armats i Manaies


Armats de Vic


Armats de Tarragona-Cohort Romana

Armats de Reus

Manaies de Llagostera

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En un món en què la força s’imposa
per damunt de la justícia i els drets,
la creativitat està estretament
relacionada amb la dissidència

Carles Guillamón ha dit...

Estic d'acord si s'enten la dissidència no com una manera de "portar la contraria i punt",sinó com una manera de voler millorar les coses...
Respectar i involucrar a tothom en un projecte es la única manera que creixi,si això es ser dissident doncs crec que ens calen molts de dissidents...a tot arreu.