Carnavals i EL CARNAVAL : BRAZIL,FEIJOADA,CAIPIRINHAS E GAROTAS














Si parlem de castells podem tenir diferents opinions sobre si la millor plaça es la del Blat o la de Vilafranca,però no discutirem si diem que el "bressol" es a Valls,amb el Carnaval podem dir que la cosa es semblant,hi ha diferents carnavals al món,però el nº1 es sense cap mena de dubte el de Brasil,el de Rio do Janeiro...L'origen del carnaval popular fet pels esclaus negres es va imposar al carnaval de les classes més benestants (a l'inrevés del que va passar amb el Carnaval de Venècia,per exemple) i va arribar a imposar-se a totes les classes socials,al Brazil la gent viu 2 coses com una religió: el Carnaval i el futbol, inseparables d'una manera molt particular d'entendre la gastronomia i àpats col·lectius i els esdeveniments socials,on no hi poden faltar ni les Feijoades,ni les Caipirinhes,ni la Moqueca. El caràcter alegre i festiu dels brasilers no canvia ni fora del seu país,hereus d'una barreja entre població indígena,portuguesa i africana han fet de la festa i la jovialitat la seva aportació més gran a aquest planeta, d'allà ens porten la samba,la bossa nova,la capoeira,les batucades,etc...per no parar de gaudir.



La cuina del Brasil

Un país tant immens territorialment te tota mena d'ofertes per tastar,però si ens fixem en allò que podríem dir "plats nacionals" trobem:

Feijoada
El seu origen es carioca (Rio de Janeiro) consisteix en una olla de "frijoles" negres cuit amb diferents parts i varietats de carn de porc salades,fumades i fresques,algunes verdures i tot en un brou espès.La seva "potència" el fa un plat idoni per les llargues hores de ritme i dansa dels dies de carnaval,una carregada important d'energia...per tenir marge durant la festa.
S'acompanya amb arròs i grills de taronja amb col saltejats amb all i oli.Es serveix separades els llegums de la carn i l'arròs.

Vídeo de la recepta de la Feijoada



Caipirinha
Es la beguda preparada per "acompanyar" a la Feijoada,feta amb llimones agres,o llimes,sucre,cachaça i gel trinxat.Si enlloc de cachaça i poseu vodka l'anomenen "caipiroshka"

Vídeo de com fer una bona Caipirinha



Ells han evolucionat el Carnaval,gràcies a les fusions africanes e indígenes i nosaltres els hi varem imposar la Quaresma...no calen més explicacions,oi?

CARNAVAL I SAMBA

GAROTAS I "FARRES"

1 comentari:

TRO(B/V)ADOR DEL SANT GRAAL ha dit...

Cuinar feijooades,potser sí,les caipirinhes sense abusar ajuden,però entre pit i cuixa els veritables cuinats som els pobres masclets...després no t'estranyi que se'ns cruspeixin.Bon carnestoltes.