Receptes carbasses XVI

"Pizza" de musclos,Coca de musclos

Ingredients

300 gr de farina
40 gr de llevat de cervesa
1 got de salsa de tomata
2 mozarelles
all molt
1/2 kg de musclos nets (també es poden afegir escopinyes,cloïsses,gambetes petites..etc)
Orenga
Sal,oli i aigua tèbia

Preparació

Col·locar en un bol la farina amb la sal,afegir el llevat desfet amb l'aigua tèbia i l'oli. Anar remenant tot fins a formar una pasta sòlida,afegint aigua tèbia si cal.

Formar una bola compacta,però una mica tova. Fer una bola i tapar amb un drap fins que dobli el seu volumen,deixar-ho en un lloc temperat.

Col·locar en una planxa pel forn una mica untada amb oli,estendre la masa amb les mans olioses (per que no s'enganxi),deixar-ho llevar en un lloc temperat altre cop.

Cuinar en el forn calent. Quant estigui una mica daurat treure del forn,afegir la salsa de tomata ,la mozarella,l'all i l'orenga. Decorar amb els musclos,escopinyes,etc i tornar a col·locar al forn fins que es fongui el formatge.

Servir-la calenta.


Pastís de Mandarina i nous

Ingredients

4 rovells d'ou
60 gr de sucre
25 cl. de licor de taronja
1/4 litre de suc de mandarines
ratlladura de mandarina
3 fulls de gelatina
4 clares d'ou a punt de neu
massa de pasta fullada (bona i feta)
grills de mandarina
150 gr de nous

Preparació

Amb una ratllador treure la ratlladura de la pell de la mandarina vigilant no rascar la part blanca (es amarga). Posar les fulles de gelatina en remull amb aigua freda.
Afegir al suc de les mandarines,la ratlladura i deixar-ho coure durant una minuts,després deixar-ho reposar 15 minuts més.colar-ho i afegir els rovells d'ou i el sucre.
Posar al foc per elaborar la crema,no deixar que bulli per evitar que els rovells es "tallin".
Incorporar els fulls de gelatina i el licor i deixar-ho refredar.
Estirar la "pasta fullada" i coure-la sense res "en blanc".Afegir la crema i per damunt col·locar els grills de mandarina (pelats) i distribuir les nous. Decorar amb la clara d'0u a punt de neu i gratinar-ho al forn.