Receptes Barcelonines II

LLOM FREGIT AMB MONGETES

Ingredients
600 g. de llom tallat a rodanxes
800 g. de mongetes cuites
2 cullerades de llard
oli d'oliva

Preparació

En una paella al foc, poseu-hi l'oli i fregiu-hi les rodanxes de llom prèviament salpebrades.

Deixeu-les daurar per ambdós costats. Quan estiguin a punt, traieu-les i reserveu-les calentes.

En la mateixa paella, afegiu-hi una mica de llard, ofegueu-hi les mongetes, aprofitant el sabor que ha quedat a la paella després d'haver fregit el llom.

Després de passar-les, deixeu sofregir lentament, tot removent amb una cullera de fusta.

Quan les mongetes siguin daurades, serviu-les en els plats o en una plàtera acompanyades del llom que abans heu reservat calent.

SARSUELA DE PEIX

Ingredients

4 talls de rap
4 talls de lluç
4 rodanxes de calamar
4 gambes
4 escamarlans
4 cloïsses
1 caiena o bitxo
1 cullerada d'estragó
1 cullerada de picada de fruits secs
1 got de brandi
farina de blat
sal
oli d'oliva


Preparació

Salar i enfarinar tot el peix i el marisc,a excepció de les cloïses,per fregir-ho lleugerament amb oli d'oliva ben calent: no ha de quedar cuit,només es passa per la paella perquè agafi una miqueta de color.
En una paellera grossa,amb prou capacitat per a tots els ingredients ,distribuir primer els talls de lluç i rap,els calamars,les gambes i finalment les cloïsses.
Escampar l'estragó i el bitxo trossejat per sobre.
Posar la cassola al foc i esperar que el conjunt s'escalfi pe poder afegir-hi el brandi.Si s'ha fet correctament,és a dir,s'ha deixat escalfar bé el mjar,en abocar el líquid aquest s 'encendrà automàticament.Quan l'alcohol es consumeixi (passat uns segons) la flama s'apagarà.
A continuació,tirar el fumet i la picada.
Tastar la salseta per poder rectificar-la de sal.