12 d'Octubre....a Les Corts. BCN un altre cop





Aquest divendres Sagals d'Osona torna a tenir actuació castellera a Barcelona,al barri de Les Corts. En un altre temps va ser un petit poble al voltant de les places Comas i de la Concòrdia,envoltat de masos dispersos...és ara un barri amb una identitat difícil,amb una infinitat d'entitats i associacions amb ganes de no perdre els trets de la seva particularitat.

La festa major del barri se celebra al voltant del 7 d'octubre, diada de la Verge del Remei, patrona de les Corts. Els seus colors són el blau i el vermell.
Programa Festa major de Les Corts 2007
Aquí podreu trobar tota l'informació i el plànol dels llocs i actes importants

Tenim 4 propostes dinars populars pel divendres als carrers Benavent i a les Places Concòrdia,Plaça de les Corts,Parc del de les infantes (aquest darrer un dinar de carmanyola,"pícnic") i una molt particular de "Migues extremenyes" a la Plaça Can Rosés.


Entitats populars del barri:

  • Els bocs de can Rosés: Fundada l'1 de desembre de 1996. Colla de diables.
  • Colla Grallera de les Corts: Colla de grallers i gralleres fundada el 19 de març de 2006. La seva seu és al Casal de Joves de les Corts.
  • La Republik de l'Avern: Grup de percussió nascut al barri que actualment compta amb una vintena de membres.
  • Diables de les Corts : Colla de Diables fundada el 20 de maig de 1994. Pels volts de la plaça de la Concòrdia. Actualment la seva seu és al Casal de Joves de Les Corts, al carrer Dolors Masferrer. A més a més de realitzar correfocs també realitza espectacles pirotecnico-teatrals i intercanvis amb altres colles vers els correfocs.
  • S.C. L'Espiga de Les Corts. Entitat fundada el 1924 i que el 2004 va inaugurar el seu nou casal, on hi tenen la seva activitat les seccions de Coral, Teatre i Escacs. També hi tenen lloc cursos de ball, country, pintura...
  • Societat Gastronòmica "lo calçot roig"
  • Tabalers de Les Corts : Grup de tabalers que formen part de la Colla de diables Diables de Les Corts. Acompanyen a la colla en tots els correfocs i també fan actuacions pel seu compte.

L'any passat la diada castellera va ser passada per aigua....

Llocs a destacar d'aquest antic poble,avui barri o districte,son:
Les cases del carrer del Comte Güell, prop de l'estació de metro de Collblanc,es un dels conjunts de cases obreres més ben conservat de la ciutat.La llei de Cases Barates del 1911 va promoure alguns grups d'habitatges d'aquest estil.El 1914 l'arquitecte Juli M. Fossas va aixecar aquest grup de cases amb planta baixa i primer pis amb pati al darrere,que constitueixen un indret atractiu.

El Camp del Barça,el museu del Barça i El Mas,els pous i l'avi:
un dels llocs més coneguts de la ciutat i del món...com es diu en alguns llocs,a aquest se'ls ha de donar de menjar apart...la visita de les instal·lacions i conèixer la història de l'entitat blaugrana ja es mereix una visita exclusiva a la ciutat comtal.

El cementiri de les Corts: Es un dels més grans dels cementiris de les antigues viles independents del pla de Barcelona,amb 3,5 hectàrees d'extensió,va ser inaugurat quan Les Corts ja no era independent,el 4 d'Octubre de 1897,farà 110 anys (un altre vegada el 97....curiós). Hi ha enterrat el famós futbolista Josep Samitier i també hi ha a l'esquerra del recinte principal,entre dos xiprers molt alts el Camí que duu al recinte jueu...interessant,però sempre es tancat per evitar sorpreses,una llàstima.

La Maternitat : l'antic Mas Cavalle va ser el lloc triat per fer una nova casa de Maternitat entre el 1888 i 1907,ara farà 100 anys (i tornem amb el 07!!!!...carai!!!).Edificis de maó vist d'estil modernista,si us agrada l'arquitectura es un bon lloc per passejar-se i veure els treballs de diferents autors (Camil Oliveras,General Guitart,Manuel Baldrich,Josep Goday...)

Els edificis Trade : un dels primers símbols de la ciutat moderna,son del 1968 . Quatre torres de vidre negre,impactant a la seva època.

La Plaça Comas .baixant per la vorera del cinturó,entrarem a la part històrica del barri,pel carrer Masferrer s'arriba de seguida a la plaça Comas ,on s'aixeca la casa de la Vila (obra d'Antoni Rovira i Rabassa) amb un clàssic patí cobert per una claraboia. A la Plaça es troba l'estatua de Pau Farinetes,un dels pagesos més coneguts de les Corts.