Tornem a Olot ,tornem al Tura


Mostra un mapa més gran

Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa,és una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En el terme municipal d'Olot es troben quatre volcans, el Montolivet, el Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques.
Les contrades del voltant d'Olot també guarden un ric patrimoni natural amb els Aiguamolls de la Deu i la Moixina (un bosc amb aiguamolls), la Fageda d'en Jordà (excepcional a Catalunya i en el clima mediterrani per estar situada en un lloc pla), els volcans de Santa Margarida (que té un gran cràter amb una capella al centre) i el Croscat (amb un gran tall resultat de l'extracció de gredes que es va dur a terme en aquest volcà i que permet observar les capes de greda interiors).

Per consultar el programa d'actes de les Festes del Tura 2009 visiteu la web de l'ajuntament :

Festes del Tura 2009

La diada castellera de les Festes del Tura tindrà lloc el dissabte a la tarda

Dissabte 5 de Setembre
17:15 Concentració davant del local dels Xerrics d’Olot
l'antic local de l'Hidro-elèctrica de l'Empordà, a l'avinguda Reis Catòlics, just al semàfor dels Cinemes Olot.
17:30 Cercavila fins a la plaça.

18:00 Actuació castellera a la Plaça Rector Ferrer amb els Xerrics d’Olot , Castellers de Terrassa i els Sagals d’Osona.
Per recordar la diada de l'any passat aquí teniu els vídeos, un 3d7 per sota MOLT ESPECTACULAR..però molt lluny del de Sarrià . Hi ha un castells que el portem fent des del 2006 (almenys !!!) a Olot , el 5d7 !!! aquest castell potser no és tècnicament dels més complicats però demana desplaçar força efectius i és ,de ben segur,un bon indicador de la motivació de la colla...cal doncs tornar a fer-lo a plaça,i més de cara a les properes diades importants que tenim a sobre!!!
5d7 i 3d7 per sota dels Sagals d'Osona

4d7 amb agulla i pilar de 5 dels Sagals d'Osona


A Olot podem tastar una mostra dels millors embotits que es fan al país,la cuina garrotxina ha adquirit una notorietat important sobretot gràcies a la feina de col·lectius com el de la Cuina Volcànica .
Però les festes del Tura també és un lloc per tastar la "cuina més popular" , els entrepans a barraques... la barraca dels Xerrics hi trobareu tres productes interessants : la "salsa xerrica" , el xarrup xerric i com no,RATAFIA !!!
Estem a la capital mundial d'aquest beuratge i és imperdonable no tastar-lo !!!

Per tastar si teniu oportunitat!!!
Melós de vedella amb salsa de ratafia

Ingredients
1 kg de galta de vedella
2 cebes
2 pastanagues
1 dl oli oliva
50 ml de vi negre
250 g de bolets variats
250 ml de ratafia.

Preparació
Blanquegeu la galta de vedella. Escorreu-la.
Peleu les cebes i les pastanagues i ofegueu-les en una cassola amb un raig d'oli d'oliva. Afegiu les galtes, el vi de negre i cobriu amb aigua freda.
Fer coure lentament unes 6 hores perquè les galtes es vagin entendrint, aneu afegint aigua si cal.
Netegeu els bolets, afegir-los a les galtes quan quedi una hora de cocció, deixeu coure i saleu. Reduïu la ratafia fins que tingui una certa densitat. Quan les galtes siguin cuites, coleu el brou de la cocció.
Tritureu tota la carn amb les verdures i els bolets i poseu en un motlle rectangular perquè agafi forma. Deixeu refredar.
El suc de la cocció s'ha de reduir afegint la ratafia. Poseu-lo a punt de sal.
Per presentar el plat, talleu el melós de vedella i poseu-lo a escalfar lentament amb la salsa. Serviu ben calent.