11a. Diada castellera de Colles de l'Eix ...a VIC al Mercat de Música Viva


Mostra un mapa més gran
TORNA LES COLLES DE L'EIX A VIC,EL DISSABTE DE MERCAT DE MÚSICA VIVAUn altre vegada,i ja en van tres,la trobada castellera de les Colles de l'Eix es realitzarà a Vic. Aquesta diada castellera organitzada per colles allunyades del territori històric del món casteller va néixer de la voluntat dels Castellers de Lleida, Tirallongues de Manresa, Marrecs de Salt i dels Sagals d'Osona,una bona mostra que les colles "del nord" també poden fer diades d'alt nivell.
Enguany canvia el seu format habitual,la diada castellera serà el dissabte a la tarda. A les 18.45 a la Plaça Santa Clara/Rambla del Carme de Vic, en aquesta trobada es pot veure un castell no gaire habitual...un 4d7 de germanor entre les quatre colles,cadascuna aporta una rengle del castell i un component del pom de dalt (l'acotxador pertany a la colla que organitzarà la diada l'any següent i l'anxaneta a la colla amfitriona).
Enguany torna a coincidir amb el Mercat de Música Viva de Vic,dins de les activitats paral·leles del Mercat. La presència de la cultura popular i tradicional esta garantida més enllà de la part musical.
Però pels castellers no és tant sols una actuació i prou,hi ha activitats conjuntes de les quatre colles tant dissabte com diumenge,una bona manera de compartir no tant sols places sinó els moments més lúdics.
Sagals d’Osona, Castellers de Lleida, Marrecs de Salt, Tirallongues de Manresa

VIC, 19/20 de setembre de 2009

Dissabte 19/09/09

17:45 h. Trobada de les colles al local dels
SAGALS D’OSONA “La Central”

18:15 h. Assaig Castell de Germanor

18:45 h. Actuació Castellera amb els Castellers de Lleida, Marrecs de Salt, Tirallongues de Manresa i els Sagals d'Osona a la Plaça Sta. Clara-Rambla del Carme.

21:30 h. Sopar a “La Central”

23,10 h. Concert de “ Els Rengles i Les
Crossets” Escenari del Passeig (MMVV)

00:15 h. Concert de “La Tropa”
Escenari del Passeig (MMVV)


Diumenge 20/09/09

9:00 h. Esmorzar a “la Central”

10:00 h. Inici activitats esportives i
Culturals.
(Visita al Museu Episcopal, Visita
Guiada pel Barri antic de VIC,
Esports ….)

14:00 h. Dinar a “la Central”

Pels castellers tot el cap de setmana surt pel mòdic preu de 10€ , a més us donaran un mocador identificatiu de la trobada que serà "el tiquet" per a tots els àpats i accés al lloc de dormir.
Però penseu que Vic aquests cap de setmana és un batibull de concerts , actuacions i activitats musicals. La 21a. edició del Mercat de Música Viva de Vic ens permetrà veure i escoltar una mica de tot,podeu consultar la programació o be directament a la web:
Mercat de Música Viva de Vic 2009

o al pdf que us podeu descarregar:
Programació MMVV 2009


La darrera edició de Colles de l'Eix 2008 va ser a Manresa, aquí podeu veure els vídeos i fotos de la jornada :
Podem veure la diada castellera completa en els següents talls de vídeo,estan repartits en vuit finestres:
Pilars de cloenda i 4d7 de germanor de les quatre colles4d8 descarregat i intent desmuntat de 3d8 dels Castellers de Lleida5d7 i 2d7 descarregats pels Castellers de Lleida5d7 i 4d7 amb agulla descarregats pels Sagals d'Osona3d7 per sota descarregats pels Sagals d'Osona i els Marrecs de Salt5d7 i 2d7 descarregats pels Marrecs de Salt3d7 descarregat i 4d7 amb agulla carregat pels Tirallongues de Manresa5d7 descarregat pels Tirallongues de Manresa