Sagals d'Osona al Mercat del Trasto de Torelló 2010

Castells a can Pescallunes

Mostra un mapa més gran



Àlbum de fotos passejada pel Mercat del Trasto de Torelló 2009

El proper cap de setmana els castellers de la camisa carbassa actuaran a Torelló , la tercera població d'Osona , en motiu de la Fira del Trasto .
Torelló ,s una vila i municipi de la comarca d'Osona, situat a la confluència del riu Ges i Ter. Es troba dins la subcomarca de la Vall del Ges, juntament amb els municipis de Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló.
El Mercat del Trasto és un mercat d'objectes usats, de segona, tercera, o desena mà, que es celebra el matí del diumenge immediatament anterior a Sant Isidre, es a dir, el segon diumenge de maig, al centre de la vila de Torelló.Hi solen haver unes 500 parades i uns 25.000 visitants...Torelló sempre ha sigut un municipi molt viu culturalment, pels qui no conegueu el poble penseu en el Carnaval de Terra Endins o en el Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura...segur que ara us sona més.
Diumenge 9 de Maig a Torelló
12.00 Actuació dels Sagals d'Osona a la Plaça Vella


A les 6 h, Venda de parades a la plaça Vella.A les 8 h, Obertura de la taverna a la plaça de la Rectoria amb pa amb botifarra per tothom.
De les 9 h a les 14 h, Vine i retrata't per Villa Vásquez.
A les 11 h, taller de castells.

A les 14 h, cloenda del Mercat del Trasto 2010.

Podràs esmorzar i fer el vermut, en una taverna inigualable per la seva singularitat, amb música en directe igualment singular...Aprofitem el mercat per buscar llibres de cuina vells,de ben segur que n'hi haurà uns quants i de vegades podem trobar coses molt interessants!!!

Crònica actuació Sant Joan de les Abadesses 2010

Enllaç fotos de la diada a Sant Joan de les Abadesses 2010

El dissabte 1 de maig a la tarda els Sagals d'Osona varen actuar a Sant Joan de les Abadesses juntament amb la colla dels Xerrics d'Olot en motiu de les Fires de Sant Isidre. L'actuació a les 5 de la tarda va estar tota l'estona sota el presagi de pluja , en alguns moments varen caure algunes gotes però la climatologia va aguantar fins al final i es va poder fer i veure els castells en relativa tranquilitat.
Els garrotxins varen fer una acutació bàsica de 6 , amb el 3d6 amb agulla com a màxim castell acompanyat d'un 4d6 i un 3d6 , la manca de camises xerriques va limitar molt les seves possibilitats. De tota manera ,coma punt positiu els d'Olot varen descarregar el seu primer pilar de 5 de la temporada ( i ja en porten més d'una trentena consecutius.


Els de la camisa carbassa varen desplaçar a Sant Joan uns 80 efectius , no mases però suficients per oferir una actuació de 7 digne. El 3d7 , el 4d7 i un 3d7 amb agulla varen ser els castells dels Sagals a la plaça del Ripollès. Un pilar de 5 de cloenda per tancar aquesta sortida a la veina comarca del Ripollès.
Aquesta primera actuació del mes de maig obre un calendari atapeit d'actes i diades per les properes setmanes.

Cal destacar també la presència de públic , així com la seva implicació en els castells...la mida de la plaça és molt bona per fer sentir i emocionar al públic. Agraïm també la col·laboració d'uns quants castellers de la colla del Poble Sec , que varen fer pinya ... hi ha que sempre tenen ganes de castells !!! , moltes gràcies!!!
El proper cap de setmana els de la camisa carbassa actuaran a Torelló en motiu de la Fira del Trasto , seguirà el dia 15 on l'entitat osonenca serà present a la Mostra d'Entitats de Vic al Passeig Pep Ventura amb totes les seves activitats ; castellers ,grallers ,diables ,tabalers ,Cercolets... i l'actuació del grup The Rengles format per membres de la colla en la seva totalitat.

Crònica Sagals d'Osona a Igualada

SAGALS D'OSONA A IGUALADA


Aquest diumenge els Sagals d'Osona han actuat a Igualada , en motiu del 15è aniversari del Moixiganguers d'Igualada. L'actuació ha tingut lloc en una diada marcada pel bon temps , la calor ha fet efecte en els castellers i s'ha patit una mica més del necessari.


Els Sagals han descarregat un 5d7 , un 3d7 amb agulla i un 4d7 amb vistes a alçar-lo un pís més pròximament. Un pilar de cinc de cloenda ha tancat aquesta primera sortida important de la colla osonenca.


Els de la camisa carbassa han actuat amb els Castellers de Sant Cugat i la colla local dels Moixiganguers , aquets darrers han descarregat el seu primer 3d7 per sota de la temporada.L'ambient de la diada ha estat marcat també per la celebració de la consulta popular a Igualada , amb forces castellers donant suport a la mateixa lluint enganxines a la camisa, una diada complerta.


Ara pels osonencs la pròxima sortida serà el dia 1 de maig a Sant Joan de les Abadesses en motiu de les festes de Sant Isidre , la cita serà el proper dissabte a les 5 de la tarda amb els Xerrics d'Olot.
Aquest més de maig pels Sagasl se'ls ajunten moltes actuacions i actes , amb la presència a la Mostra d'Entitats de Vic del dia 15 i la setmana de la ciutadania ón faràn també diferents actes, a més de la campanya Tots som colla...

Un maig molt "carbassa" ... no hi falteu !!

La primavera treu el cap : Cargols a la cassola !!!

Aquesta cap de setmana tenim dues oportunitats extraordinàries per tastar aquest producte tant nostre ; el caragol.
A dos municipis del país podem degustar diferents maneres de cuinar aquest plat , a Fontcoberta al Pla de l'estany i a Arbúcies a La Selva.


Mostra un mapa més gran

XI FESTA DEL CARGOL. Festes de primavera a Fontcoberta
Fontcoberta és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany,conformat pels nuclis de Figueroles, el Veïnat de la Farrès, el Veïnat de Fares, el Veïnat de Melianta y Vilavenut.

Diumenge, 25 d’ abril de 2010

De les 9,30h a les 12,30h 6ª TROBADA D’ INTERCANVI DE PLAQUES DE CAVA

A partir de les 10h 2ª TROBADA DE PUNTAIRES DE BANYOLES I FONTCOBERTA
Organitzada per Associació Don@

A les 10h Inscripcions i seguidament concursos: Curses de cargols, el cargol més gros, etc.

A les 11,30h 8è CONCURS GASTRONÒMIC
Cuinats de cargols casolans per tothom que vulgui participar, jurat format per “ Les Cuineres de Sils” i l’ àvia Remei

A les 12,30h 11na MOSTRA GASTRONÒMICA DEL CARGOL (Tastets de plats de cargol elaborats pels restaurants de la comarca del Pla de l’Estany)


A les 14h DINAR POPULAR
Menú: Cargols, amanida, botifarra amb mongetes, pa, vi, aigua, grana, garnatxa i cafè. Tiquet: 15 euros

Data límit de recollida de tiquets, divendres 16 d’ abril (places limitades)
Recollida de tiquets: Hostal La Brasa, Lluna de Paper, Restaurant Ca l’ Àngel,Queviures Ca la Quimeta i Supermercat L’ Estrella

A les 17,30h EXHIBICIÓ D’ ESPORTS RURALS

Nota: Tots els actes es faran al Pavelló de Fontcoberta
Organitza: Comissió de Festes de Fontcoberta i Ajuntament de Fontcoberta

8è. CONCURS DE CUINATS DE CARGOLS CASOLANS

Es farà durant la XI Festa del Cargol de Fontcoberta, el 25 d’abril.
Es donarà a cada participant 3 kg. de cargols.
Es portaran cuinats el 25 d’abril a les 10,30h a la Festa del Cargol al pavelló de Fontcoberta
El 1er. Premi tindrà un trofeu i un àpat per a dues persones a un Restaurant del Pla de l’Estany.
Tots els cargols quedaran a disposició de la comissió per als tastets de la Festa del Cargol.
Inscripcions: Josep Serra (Tel. 972580059), Miquel Mitjavila (Tel. 972580436) i Antoni Gala (Tel. 972575553) de 8 a 10 del vespre.




Mostra un mapa més gran
Fira de l'Aigua d'Arbúcies
Jornades Gastronòmiques de l'Horta i el Cargol

El diumenge 25 d'abril es celebra una nova edició d'aquesta fira que promou el patrimoni natural de la vall d'Arbúcies i el Montseny.
L'aigua és l'eix vertebrador d'una fira que vol mostrar la riquesa d'aquest element en el nostre patrimoni natural més immediat.

El programa d'enguany inclou una fira artesanal, la presentació del concurs de catifes de flors naturals, demostració d'oficis artesans, exposició fotogràfica, visites guiades al Jardí Dendrològic del Roquer, projecció de l'audiovisual Llegendes del Montseny, un itinerari guiat pel tram urbà de la riera d'Arbúcies, tast gastronòmic de la cuina de bruixes i bandolers, un espectacle infantil i més activitats.

A més, entre el 23 d'abril i el 2 de maig, diversos establiments de la vila s'han adherit a les Jornades Gastronòmiques de l'Horta i el Cargol, amb menus vinculats als productes del territori i aquesta època de l'any.

A continuació podeu consultar el programa a l'enllaç:

FIRA DE L'AIGUA ARBÚCIES 2010


Receptes de caragols

Arròs amb caragols i conill


Caragols amb salsa


CARAGOLS A LA LLAUNA

ingredients per a 4 persones
1'5kg de caragols nets Oli d'oliva verge extra de les Garrigues Sal

Per a l'allioli:
2 dents d'all
1/4 de litre d'oli d'oliva verge extra de les Garrigues
1 rovell d'ou
Sal

Col·loca els caragols en una llauna amb força oli, de manera que quedin amb la closca tocant a la llauna i el forat de la closca cap amunt
Sala'ls generosament i posa'ls a la brasa aproximadament uns 25 minuts o fins que provis de treure un cargol i surti perfectament.
Mentrestant es pot anar fent l'allioli, que acompanyarà els caragols. Primerament s'han de picar els alls amb la mà de morter fins que quedin ben triturats i després s'hi afegeix el rovell d'ou i es remena tot ben remenat per què quedi una pasta compacta. Poc a poc s'hi va afegint l'oli a raig de setrill, sense parar de remenar amb la mà de morter i sempre en la mateixa direcció. Quan ja s'hi ha tirat gairebé tot l'oli s'hi afegeix la sal al gust i s'acaba de posar-hi l'oli. Ha de quedar una massa molt compacta i homogènia. S'ha de guardar a la nevera fins al moment de servir en platets individuals i on cadascú hi sucarà els caragols.
Per evitar la coïssor a la boca entre la sal dels caragols i l'allioli es pot servir uns talls de tomàquet amanit amb oli, que suavitzen la picassor a la boca.

Peretallada , Fira de les Herbes Remeieres


Mostra un mapa més gran

Peretallada és un dels tres nuclis de població que formen el municipi del Baix Empordà de FORALLAC ,Fins al 1977 fou un municipi independent que s'uní amb Vulpellac i Fonteta per formar Forallac.
Declarat conjunt històrico-artístic conté moltes mostres d'arquitectura medieval. La vila conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l'Homenatge i el palau, les muralles i l'església de Sant Esteve. Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva.

El proper diumenge celebrarà la seva 7a. Fira de les Herbes

Durant tot el dia, a la Plaça del Castell, fira venda d’herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials, licors, alimentació i tot tipus de productes elaborats amb herbes i plantes.

Exposició de BONSAIS, a la Plaça del Castell (pels amics del Bonsai)
Passejades amb ponis

11.30 - 12.30 h Taller de ratafies i licors d’herbes, a càrrec de Xavier Codina de Ratafia Russet.
La ratafia s’olora, es veu, es paladeja i s’assaboreix.

13.00- 14-00 h Taller de cuina: CUINA I USOS DE LA BORRATJA, a càrrec de la cuinera Iolanda Bustos del Restaurant Calèndula de Girona

17.30 - 18.30 h Elaboració i procés de gelees i confitures, a càrrec de Georgina Regàs i Teresa Millàs del Museu de la Confitura de Torrent


Aprofiteu per tastar la campanya : La Cuina de l'Horta
Els horts de la comarca són d’una gran riquesa i varietat. El clima benigne de la zona i les terres fèrtils i ben regades donen uns fruits excel·lents i molt gustosos. Una bona raço per tastar la infinitat de plats realitzats amb productes de l’horta visitant els restaurants de Peratallada del 18 d'abril al 17 de maig.

Alguns dels productes més reconeguts són els pèsols, les faves, les escalivades i la gran varietat de samfaines.


Faves

Ingredients per a 4 persones:

2 kg de faves pelades
100 g de pèsols pelats
200 g de costelló de porc
200 g de botifarra negra
1 got de vi blanc
2 cebes mitjanes
1 manat d’herbes aromàtiques (ceba tendra, menta, alls i marduix)
sal

Preparació:

Agafeu una paella i sofregiu el costelló i la botifarra. Reserveu-ho.
En una cassola, feu-hi un sofregit amb la ceba i l’oli de sofregir el costelló i, quan el tingueu una mica ros, poseu-hi el vi, les faves i tapeu-ho deixant-ho coure a foc molt lent.

A mig coure, poseu-hi el costelló, la botifarra, els pèsols i les herbes aromàtiques deixant-ho coure fins que estigui al punt i, si és necessari, rectifiqueu-ho de sal.

Cap de setmana gironí : Marrecs , Tarlà , Xuixos i ... Vintages !!!

El proper cap de setmana pels Marrecs de Salt estarà força ple d'actes , diades i llocs. El dissabte 24 podrem gaudir dels diferents actes en motiu de les Festes de Primavera de la Rambla de Girona (Rambla de la llibertat , carrer Argenteria... amb la popular figura del Tarlà).
Un dels actes del dissabte a la tarda serà l'actuació dels Marrecs de Salt:

Dissabte 24 d'abril
Aixecada de Castells a càrrec dels Marrecs de Salt
18.30 h a la Rambla de la Llibertat (Punt de Trobada)

Programa en pdf de les Festes de Primavera 2010




Mostra un mapa més gran
Recomanació Gastronòmica ( no us la perdeu !!!)

Restaurant Vintages a Girona
C/ Cort-reial, 15, 17004
Girona
972 206 326

Preu aprox. 20 -30 €

El dissabte quedeu-vos al vespre per la Rambla , a seure en alguna terrassa a fer el cafè i a badar una estona... fer temps per anar a sopar al restaurant que porta en Ramón , un marrec amb grans coneixements culinàris i ,sobretot , vinícoles !!! Us recomanem sopar per quedar-vos a fer la xerrada de castells i teca després de sopar...tot tastant un vi dolç (que no m'enrecordo mai el nom!!! per que no m'enrecordo de res després de beure-me'l !!! és boníssim !!!).
Per tastar de manera quasi obligada els peus de porc farcits , i tasteu els ceps !!!
De fet , demaneu el que vulgueu..tot és molt bò !!!!
Ah , un altre detall !!! els llibres de cuina , receptaris i d'altres curiositats que té a l'aparador del restaurant...perquè el conèc !!! que si no???


Els Marrecs varen descarregar el 4d6 amb agulla,3d6 i 4d6 i un pilar de 5 sense problemes,tot esperant la diada de l'aniversari del diumenge...


Però aquesta diada serà la vigília de la veritable feina que haurà de fer la colla "blau Ter" , el diumenge canviaràn d'escenari i actuaràn a Salt , en motiu de la diada del seu 14è Aniversari

Diumenge 25 d'abril
A les 12.00 Diada castellera del 14è aniversari del bateig dels Marrecs de Salt amb els Xicots de Vilafranca a la Plaça Lluís Companys de Salt (davant de l'ajuntament)


Després de la diada hi haurà dinar per la colla al local dels Marrecs.

L'any passat per motius de pluja es va fer l'actuació dins del local d'assaig dels saltencs , aquí tenu el vídeo dels castells que es van poder veure...

Marrecs de Salt 3d7 i 4d7 descarregats


Marrecs de Salt 4d7 amb agulla i vano de 5 aixecat per sota descarregats



I aprofitant que us passeu per Girona no perdeu l'oprtunitat de tastar els XUIXOS , de crema fantàstics... cal fer bondat doncs podríem dir que són el "Paradís del diabètic" , però almenys un !!!
Aquesta especialitat dolça es va originar a la ciutat de Girona cap als anys 20 com a fruit d'una adaptació local d'un pastís francès de nom 'chou à la créme'. Actualment és una pasta ensucrada que també es fa fora de Girona, però els gironins són més valorats pel sabor i seguiment de la fòrmula genuïna.

Xuixos

Ingredients

1/4 kg Farina
15 cl Llet
50 g Llevat premsat
2 Ous
7 g Sal
20 g Mantega
10 g Sucre
Crema pastissera (vegeu recepta de Palos)
Oli

Preparació

Pasteu durant una bona estona tots els ingredients menys la mantega, el sucre i la crema, fins que quedi una massa fina i elàstica, que no es trenqui quan l’estireu.
Deixeu-la reposar una estona en un lloc fred.
Estireu la massa en forma de creu, poseu-hi la mantega al mig i feu-hi tres plecs.
Tot seguit aplaneu la massa, que quedi de poc gruix.
Talleu-la a quadrats d’uns 40 g i estireu-los uns 25 cm.
Farciu-los amb crema freda i enrotlleu-los en forma de cilindre acabat en una mica de punxa, tot procurant que la crema no s’escapi.
Deixeu-los reposar en un lloc calent per tal que augmentin el doble de volum.
Fregiu-los amb oli calent i abundant.
Un cop cuits i escorreguts, empolseu-los amb sucre per sobre.

Variacions
En lloc de mantega es pot utilitzar llard.
La massa es pot aromatitzar amb canyella i pela de llimona ratllada.

Sagals d'Osona castells a Igualada , Potada a la Llacuna


Mostra un mapa més gran

El diumenge 25 d'abril els Sagals d'Osona tornàrem a la vila d'Igualada , la capital de l'Anoia , per participar a la diada castellera en motiu del 15è aniversari dels Moixiganguers d'Igualada.

La jornada d'enguany comptarà també amb la presència dels castellers de Sant Cugat , la diada començarà a les 11.00h a Can Tabola amb un cercavila fins la plaça de Pius XII , ón a les 12.00h s'alçàran els castells.

DIUMENGE 25 D'ABRIL
Actuació castellera a les 12:00 a la Plaça Pius XII amb les colles Sagals d'Osona, Castellers de St.Cugat i la colla amfitriona Moixiganguers d'Igualada.

La Capital de l'Anoia esta a pocs quilòmetres del municipi de La Llacuna , aquest poble celebra des de fa 17 anys la festa de la Potada ( un àpat popular amb els peus de porc com a ingredient estrella...d'aquí el nom de POTADA).

La Llacuna és una població amb una llarga tradició de la transformació dels productes càrnics derivats del porc, com així ho demostren veritables mestres xarcuters i aquesta festa gastronòmica dedicada als peus de ministre, als peus de porc.

Si us acosteu podeu tastar aquesta festa gastronòmica :

Diumenge 25 d’abril
XVIII Potada Popular de La Llacuna
Amanida, Peus de porc, Postres de músic, vi, cafè i gotes. Preu: 10€.
Plaça Major.




Les propostes gastronòmiques son variades:


El Racó dels Traginers
. Un lloc molt acollidor,tenim la possibilitat de menjar dins un tinell de vi.Especialitat en brasa i cuina tradicional C/ Traginers, 5 Igualada 08700 - Tel: 938050163
A més podrem també visitar el museu dels Traginers

El Moscatell davant l'Ateneu Igualadí ,per anar de tapes.

El Caprici ,al costat de l'ajuntament al portal medieval fan una brasa molt bona (carns,torrades,etc) el local és petit.

Clein Entrepans variats amb unes patates braves molt bones

La llesqueria C/Odena, al costat de l'edifici de correus (van fer trasllat i ja no està en aquest edifici)

El Munich pizzes i pastes varies (no es barat però tampoc car, i la qualitat es bona) Si veniu amb la parella hi ha un segon pis on hi ha una part molt íntima i acollidora per sopar amb taules de dos únicament.

Els verds al país del vermell , Vilafranca a Occitània



El proper cap de setmana de Sant Jordi i en motiu de la Fira de promoció de Catalunya a Tolosa de Llenguadoc que fa l'Agència Catalana de Turisme , els Castellers de Vilafranca actuaràn a aquesta vila occitana.
Els verds solen començar la temporada amb alguna sortida d'aquestes , l'any passat varen asistir a la Fira de l'Aire d'Anglaterra. Una bona manera d'iniciar de començar la temporada... El cap de setmana passat la Vella va anar en representació oficial a Madrid , ara li toca als vilafranquins representar els castells en aquesta fira organitzada per les nostre institucions.
El programa dels verds és força complert :

Divendres 23 d'abril - Sant Jordi

16.00 h P
rimera actuació a la plaça de Saint George al centre de la ciutat dels Castellers de Vilafranca.

18.30 h Segona actuació a la plaça de Saint George dels Castellers de Vilafranca

Dissabte 24 d'abril

12.00 h Actuació al parc Jardin des Plantes dels Castellers de Vilafranca 16.00 h Tercera actuació a la plaça de Saint George dels Castellers de Vilafranca




Tolosa de Llenguadoc , referent occità

Occitània és un país i l'àrea històrica de domini de la llengua occitana. Comprèn bona part del terç sud de l'estat francès, la Vall d'Aran (al Principat de Catalunya), les Valls Occitanes (del Piemont, a Itàlia) i Mònaco.
Tolosa , també coneguda com a Tolosa de Llenguadoc és la ciutat capital del departament de l'Alta Garona, capital històrica de Llenguadoc i de la regió del Migdia-Pirineus.
Tolosa és la segona ciutat d'Occitània després de Marsella (el quart municipi de França, després de París, Marsella i Lió).

Gastronomia occitana
Una bona oportunitat per tastar una cuina que ens és germana , per aprofundir més podeu consultar l'enllaç següent:

Cuina occitana a la wikipèdia


En aquesta web trobareu també un bon registre de receptes dels plats occitans més característics , a més de referents històrics , rutes ,etc.
Un bon cop d'ull per agafar un aire del lloc.


Web d'oficina de Turisme de Tolosa de Llenguadoc


Receptes Occitanes


Ratatolha
La ratatolha (nom occità, ratatouille en francès) és una especialitat de la cuina occitana originària de la ciutat de Niça i en general de la regió de la Provença. Es tracta d'un plat vegetarià resultat de fregir amb oli d'oliva una sèrie de verdures (es poden fregir totes juntes o verdura per verdura). La recepta varia segons el gust del cuiner, i inclou generalment tomàquets, pebrots, ceba, carabassó i albergínies en proporciones variables.

Se serveix sol, acompanyat de pa, arròs o patata o molt majoritàriament com a guarnició d'algun plat de carn o peix.

Si bé alguns restaurants i cuiners fan servir la paraula ratatouille amb més o menys èxit, en català es podria substituir per samfaina ja que són receptes equivalents.

Hi han també variants d'aquest plat amb trossos d'ocra afegits a la barreja.

Existeix una versió d'aquest plat a Malta denominada "kapunata" molt similar a l'occitana. La kapunata s'elabora amb tomàquets, pebrot verd, albergínia i all, i acompanya els plats de peix.

A l'illa de Mallorca trobam el tombet que es una versió del mateix plat.

A les Comarques Centrals del País Valencià el mateix plat rep el nom de mullador.

Sant Jordi 2010 : flors , llibres i cuina ...

El proper divendres serà Sant Jordi , una de les millors festes que tenim en el nostre calendari. Per Sant Jordi podem juntar les tres tradicions de les flors , els llibres i la cuina. us proposem alguns llibres de cuina força interessants , receptes de cuina amb flors,etc... la resta li poseu vosaltres , que ja hi ha temps !!!

100 PLAERS PER COMPARTIR

Editorial: Styria

Autor: RUSCALLEDA, CARME.

Preu aprox:
25 €

Temàtica: Cuina , dietètica , gastronomia i


Ostres, quins Ous!

Un llibre de cuina amb els productes més eròtics de la cuina catalana.

Organitzat per entrants, primers, segons i postres, aprendrem des de quina és la millor manera de triar les llonganisses, o què vol dir «patata calenta» fins a magnífics suggeriments de com preparar una
carn d’olla
alternativa. A mig camí entre el llibre d’humor, el llibre eròtic i el llibre de cuina, aquest és el teu llibre de Sant Jordi si vols saber curiositats sobre les prunes, altres maneres de dir-li a l’enciam o fins i tot dites populars.


Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: Humor, 13 Preu (amb IVA): 15,90 euros

Per Sant Jordi , libres i Vi catalans
A iniciativa de les botigues especialitzades en venda de vins i caves, liderades per la revista Cupatges, i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb la col·laboració de l’INCAVI, s’ha dut a terme una actuació de promoció del consum dels vins de les DO catalanes i caves durant la setmana del 19 al 24 d’abril,coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi.
L’acte promocional consisteix en que durant aquests dies els llibreters adherits al Gremi de Llibreters de Catalunya (més de 200), lliuraran als seus clients preferencials, un tiquet per gaudir d’un descompte d’un 10% en la compra de vins de les DO catalanes i caves, en els establiments especialitzats en venda de vins adherits a la promoció. Aquest tiquet descompte serà vàlid fins el dia 29 d’abril.
Aquestes botigues de vins han estat convocades al respecte per la revista Cupatges, i s’han adherit voluntàriament a aquesta iniciativa assumint ells mateixos l’import dels descompte del 10%.

Llistat de les botigues on podeu trobar la promoció , en pdf

Les receptes amb roses

Vídeos de receptes amb roses i flors
Perdius amb pètals de rosa


Flors de carbassó arrebossades i farcides de formatge i anxova


Amanida de flors i festucs