12a MOSTRA DE L’OLI SIURANA. LA FESTA DE L’OLI NOU
REUS, 14 I 15 DE NOVEMBRE DE 2008
LLOC: plaça de la Llibertat de Reus
HORARI: divendres de 17 a 21h i dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 21h
Divendres, 14 de novembre
17 h Obertura de la Mostra
18’30 h Actuació musical a càrrec de The Small River Dixie
19 h Inauguració de la Mostra
21 h Tancament de la Mostra
Dissabte, 15 de novembre
10 h Obertura de la Mostra
A partir de les 10 h Esmorzar popular amb degustació de l’oli d’oliva verge extra nou DOP Siurana.
La Festa de l'Oli Nou: L'esmorzar degustació
L'acte més popular de la Mostra és la Festa de l'oli nou, l'esmorzar de degustació de l'oli nou. La passada edició es van servir unes 3.000 racions de degustació. En aquesta edició es preveu servir la mateixa quantitat. Els assistents podran tastar l'oli nou Siurana de la temporada i gaudir d'un bon esmorzar, tot acompanyat amb una actuació musical d'havaneres. Com ja és tradicional, l'establiment Casa Borrull de Reus elaborarà la llonganissa que se servirà a l'esmorzar popular. Aquest any, elaborarà la llonganissa «El romesco, per què no a dins?».
11 h Actuació musical a càrrec del grup d’havaneres Canya Dolça
14 h Tancament de la Mostra
17 h Obertura de la Mostra
21 h Tancament de la Mostra
Mostra Gastronòmica de l'oli Siurana
Fins a 15 restaurants de la ciutat participen enguany en la Mostra gastronòmica de l'oli Siurana. Del 13 al 23 de novembre, aquests establiments inclouran a les seves cartes un plat especial elaborat amb oli nou de Siurana, per col·laborar en la promoció de l'oli verge extra Siurana. El Patronat Municipal de Turisme i Comerç organitza la mostra, amb l'objectiu de potenciar i promocionar el sector de la restauració, i involucrar-lo en la Mostra de l'Oli Siurana. Les propostes que presenten els restaurants són molt variades, amb plats freds i calents:
Casa Coder: Garrí confitat a baixa temperatura amb oli nou de Siurana i lacat amb mel i romaní.
El Celler del Padrí: Duet de sashimi de tonyina amb juliana de verdures confitades, taronja i oli nou de Siurana, i caneló de bacallà fumat amb caviar d'eriçó.
Florida: Carpaccio de gambes amb oli nou de Siurana
Gaudí R de Diego: Lloms de bacallà cuinats amb oli nou de Siurana sobre llit de cigrons i espinacs amb pil-pil
Joan Urgellés: Formes, textures i temperatures d'oli nou de Siurana amb chupa chups de foie i caramel de PX, tractat com una amanida
La Ferreteria: Gambes marinades a les fines herbes amb oli nou de Siurana
La Glorieta del Castell: Concassé de tomàquet raf amb gambes escalfades amb oli nou de Siurana
La Magrana: Escalopins de galtes de porc confitades amb rajolí d'oli nou de Siurana
La Presó: Esqueixada de bacallà amb oli nou de Siurana
L'Arrel: Tomàquet marinat amb moixama, formatge parmesà i oli nou de Siurana
L'Estel: Popets amb all i julivert amb oli nou de Siurana
Restaurant Hotel NH Ciutat de Reus: Mil fulls de patata i pop amb ou escalfat, macerat amb oli nou de Siurana
Planelles: Mil fulls de vedella amb reducció de vi Perlat i oli nou de Siurana
Tupí: Rajada confitada amb oli nou de Siurana, picada d'avellanes i emulsió de trinxat de col i patata
Xarel·lo: Timbal de lluç de palangre amb confitura de calçots i avellana de Reus a l'oli nou de Siurana
Per consultar més coses :
La Festa de l'Oli Nou al Facebook
D.O.Siurana
REUS ,capital nacional de l'oli Siurana
a 22:20
Etiquetes de comentaris: receptes locals, Sortides
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada