Carpaccio de PINYA amb salmó
Ingredients
1 pinya natural (encara que quedi lleig dir marques comercials,si no voleu jugar a la loto trieu una Delmonte)
1 medalló de salmó
60 gr vinagre balsàmic >oli d'oliva
suc de la pinya
mel
sal
pebres en gra
olivada (opcional,es aquella pasta d'olives negres...com un paté)
Preparació
Filetejar el salmó,envolteu en paper film i congelar.Per emplatar talleu a llesques primes >Tallar la pinya a rodanxes ben primes amb una màquina de tallar embotits,posar en una plata i afegir suc de la pinya i unes gotes de llimona perquè no es tornin negres.
Deixar macerar amb el suc de la pinya,afegir el salmó i una vinagreta feta amb el vinagre balsàmic,20 gr d'oli,suc de la pinya,una culleredeta de mel,sal i pebre en gra (es pot fer amb un assortit de pebres,això depèn del gust de cadascú...)." >Emplatar amb la pinya sota,el salmó al damunt i regat amb la vinagreta,afegiu si voleu unes "taques" d'olivada per decorar.
Melós de vedella amb salsa de ratafia
Ingredients
1 kg de galta de vedell2 cebes
2 pastanagues
1 dl oli oliva
50 ml de vi negre
250 g de bolets variats
250 ml de ratafia.
Preparació
Blanquegeu la galta de vedella. Escorreu-la.Peleu les cebes i les pastanagues i ofegueu-les en una cassola amb un raig d'oli d'oliva.
Afegiu les galtes, el vi de negre i cobriu amb aigua freda. Fer coure lentament unes 6 hores perquè les galtes es vagin entendrint, aneu afegint aigua si cal.
Netejeu els bolets, afegir-los a les galtes quan quedi una hora de cocció, deixeu coure i saleu.
Reduïu la ratafia fins que tingui una certa densitat.
Quan les galtes siguin cuites, coleu el brou de la cocció. Tritureu tota la carn amb les verdures i els bolets i poseu en un motlle rectangular perquè agafi forma.
Deixeu refredar.
El suc de la cocció s'ha de reduir afegint la ratafia. Poseu-lo a punt de sal. Per presentar el plat, talleu el melós de vedella i poseu-lo a escalfar lentament amb la salsa.
Serviu ben calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada