Receptes Carbasses X

Escamarlans al cava

Ingredients

12 escamarlans
2 copes de cava brut
oli
sal i pebre

Preparació

Els escamarlans millor que siguin "grossos" i frescos,els tallarem per la meitat i els posarem en una safata per anar al forn procurant que la part tallada ens quedi a dalt.
Els hi tirem un raig d'oli,sal i pebre i els couen al forn, a foc moderat,durant 10 minuts.
Quan comencin a coure,els treien del forn i els reguem amb el cava,tot seguit els posem de nou al forn a coure uns minutets més (4-5).

Xai a la taronja

Ingredients:

800 gr de xai desossat
1 taronja
100 gr de cansalada fumada en un tall
2 cebes
1 pastanaga
1 fulla d'api
1 got de vi blanc sec
paprika dolça
fulles de llorer
fulles de sàlvia
nou moscada
25 gr de mantega
oli
sal i pebre

Preparació

Tallar la cansalada en tires i la carn de xai a daus d'uns 3 centímetres de gruix.
Rentar i netejar les cebes,l'api,la pastanaga.Tallar-ho molt fi (picar-ho)
Fondre la mantega en una pella i enrossir la carn,quant estigui ben rossejada retirar i saltejar les verdures i la cansalada,uns 5 minuts tot plegat.
Afegir la carn i la farina(empolsinar-ho) remoure uns quants minuts
Afegir el vi,la sal ,la pebre,nou moscada,llorer,5 fulles de sàlvia,la paprika...barrejar-ho tot i deixar coure 30 minuts a foc baix.
Rentar la taronja,tallar la pell retirant la part blanca i tallar-la en juliana molt prima.
Tirar la pell i el suc de la taronja al guisat. Coure 1 hora més tapat i si fos necessari afegir una mica de brou.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amic Carles no pots buscar plats més barats. Necessito ajuda per poder baixar l´album al blog. Domènec.