24 de novembre una actuació especial


Els castells es "tiren" a plaça i la cervesa també

El proper 24 de novembre Sagals tindrà una actuació bastant especial,seran presents als actes d'inauguració de la Companyia Cervesera del Montseny ( CCM ) que tindran lloc a Sant Miquel de Balenyà a partir de les 12.00








Programa d’actes:

12’00 h - Obertura de portes de la CCM

12’30 h - Acte inaugural amb els Bastoners de Malla

13’00 h - Castells amb els Sagals d’Osona

13’30 h - Gegants de Sant Miquel de Balenyà i Taradell. Grallers de Seva.

14’00 h - Gran Botifarrada, amb música i molta cervesa.

17’00 h - Tancament de les instal·lacions


Felicitar als impulsors d'aquest nou projecte empresarial a la comarca i el fet de "barrejar" la fabricació tradicional de cervesa amb altres activitats també tradicionals dins de l'àmbit cultural,si en aquest país la cultura del vi es potser la més arrelada -fins i tot amb el·laboració de vins a la nostra comarca d'Osona- cada vegada més la cervesa va tenint un pes també important.
Tampoc podem deixar de mencionar el gran receptari de plats on la cervesa esdevé un ingredient principal,no tant sols com a acompanyant al àpats sinó com a part dels plats mateixos. Les cerveses de la CCM de ben segur que son pels amants del bon beure,per pal·ladejar-les i gaudir-ne amb tranquilitat...


Aquesta web de receptes de cuina on la cervesa es l'ingredient central no us la perdeu...malgrat que sigui en anglès!!!





us proposem unes receptes amb cervesa per anar provant:


LLAMINERA DE PORC AMB MEL I CERVESA

Ingredients per a dues persones:

1 llonza llaminera de porc
60 g de mel de flors
1 cervesa
2 pomes fuji
1 cullerada de pols de ceps

20 minuts, 10 de preparació i 10 de cocció. Això és el que trigareu a cuinar un plat que, de ben segur, farà les delícies dels comensals.

Preparació:

Netejar la llonza de porc de la pell exterior.
Salpebrar, i daurar per totes bandes en una paella.
Posar al damunt d'un paper assecant.
A la mateixa paella, desfer la mel.
Afegir-hi un got de cervesa, i deixar-ho que redueixi fins que agafi una textura de salsa.
Posar-hi un pessic de sal i una cullerada de farina de ceps.
Incorporar-hi altre cop la carn, coure-la a foc molt lent. Cal anar-la regant amb el suc.
Tallar la poma a rodanxes d'un centímetre i daurar-les en una altra paella amb una mica d'oli.
Posar les rodanxes de poma al plat, tallar la llonza llaminera a medallons i posar-los al damunt de la poma.
Salsar-ho amb la reducció de mel i cervesa

POLLASTRE A LA CERVESA