Receptes Carbasses III

PIT DE POLLASTRE AMB SALSA DE TARONJA

Ingredients per a 4 persones:

600 gr. de pit de pollastre
2 taronges
1/4 de litre de brou de pollastre
1 cullera de postres de sucre
1 cullera de postres de vinagre
1 cullerada de farina
Oli,sal

Preparació
Talleu el pit de pollastre en filets petits,però no transparents!!!
Poseu els talls de pollastre salpebrats a fregir en una paella amb una mica d'oli,quan estigui casi fet afegiu el brou de pollastre i deixar-ho coure tot.
Quan el pollastre estigui ben tendra retirar-ho en una safata
Espremeu les taronges,incorporeu el suc a la paella on hem fet la carn i on encara quedara una mica de brou.Afegir el sucre,el vinagre i una mica de sal.si la salsa queda massa clara afegiu una mica de farina per espessir.
Per enplatar,poseu el pollastre al fons del plat,tireu per sobre la salsa i decoreu amb unes rodanxes fines de taronja i unes tires de pelladura (sense la part blanca)



MELMELADA DE TARONJA

Ingredients :
1 Kg. de taronges
1 llimona
1 1/2 kg. de sucre

Preparació
Pela la llimona i la meitat de les taronges,sense llençar les pells!!!.Talleu-les a trossets petits i reservar-les.
Omplir una olla amb aigua i posar.la al foc a bullir.
Quan l'aigua bulli afegiu les pells de taronja i llimona i deixeu que coguin durant 10 minuts,aprox.
Passat aquest temps coleu les pells.Llença l'aigua i torna a omplir l'olla amb aigua i posa-la al foc.
Torna a bullir les pells durant 10 minuts i torneu a col·la i reserveu-les.
Tots aquests passos es fan perquè les pells deixin anar la seva amargor.
Peleu l'altra meitat de les taronges.
Treu les pelletes blanques de tot el kilo de taronges i talla els grills en trossos petits.
Feu això dins un bol gros per recollir tot el suc de la fruita,per no perdre res.
Ompliu l'olla amb 3/4 de litre d'aigua ,uns 3 gots grans.
Quan l'aigua bulli afegiu els grills de les taronges,les pells tallades ben petites,el suc que haurem recollit i el sucre.Deixa que cogui a foc mig durant una hora i mitja,mentre anem remenant.
Després ja tant sols queda posar la melmelada en pots de vidre.
Per conservar els pots poseu-los al bany maria dins un altre olla amb aigua,deixar< que arrenqui el bull,tapeu i guardeu-los al rebost.