Resultats 13 D : un primer pas en la direcció correcte ...pels independentistes !!!
Ahir va ser una jornada històrica , segur que ens diran que la participació no va ser masiva (i es cert) , que el referèndum no era vinculant i els controls poden ser dubtosos (es cert la primera part , la segona discutible), que les institucions i administracions del país no el validen (i es cert ,però ells també han d'adonar-se que la societat civil els hi ha passat per sobre muntant una consulta SENSE necessitar-los per res...)
De ben segur que ha sigut un referèndum "emocional" més que legal , però amb un 40% de participació a Osona hi ha partits estatals que ni la somien aquesta quantitat de vots , que allò que ells representen ni s'acosta a la quantitat de persones que volen la INDEPENDÈNCIA de la nostra nació.
El cami serà llarg i difícil , que deia Oriol Jonqueras a Vic el dijous , però ja ha començat sense enmirallar-nos amb les lluites bàltiques ,ni els nacionalismes balcànics ,ni les socialdemocràcies escandinaves , ni el mimetisme basc ... les eines aquesta vegada les hem escollit nosaltres , els catalans ,fetes a mida pel nostre país : referèndums , democràcia en estat pur , demanar a la gent que vol i tractar-los com adults i responsables.
Avui 14 de desembre no som independents , es cert , però som més ciutadans de ple dret d'un estat que volen construir perquè volem i podem. Nosaltres marquem el ritme i a la caverna li queda el despotricar , menysprear e ignorar allò que no enten ni li agrada. Avui som menys "España" i més ciutadans normals del món malgrat que d'una nació sense estat... de moment.

Resultats referèndum 13D a Osona

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem començat a salpar... Ho aconseguirem segur!
Una abraçada,
Coralí