Fotos sortida Sant Quirze de Colera i Correfoc a Elna




Un gran dia ahir , varem començar aviat a 2 quarts de vuit del matí al punt de trobada de tots. Direcció Olot , Figueres , Rabós d'Empordà i Monestir de Sant Quirze de Colera.
Esmorzar al bar-restaurant que hi ha a a tocar del Monestir , ara en procés de rehabilitació. Igual que nosaltres una bona colla de caçadors de senglar ja començaven a prendre posicions a peu de serra. I cap a 2/4 11 enfilàvem el sender per fer la ruta.


Una caminada molt maca amb unes vistes excepcionals,de la platja de Banyuls i Colliure. Dinar al cim del Puig de la Calma amb unes vistes d'allò més boniques- malgrat ens va fer un dia esplèndid , millor arreserar-se una mica del vent que corria bastant fred- , a la baixada varem escurçar camí , pel dret ... fent una mica la cabreta , però sense cap entrebanc.


Després d'un cafè a la terrasa del restaurant, prenen el solet com llangardaixos,varem enfilar la segona part del dia. Aturada al celler cooperativa de Garriguella per fer "provisió" de vins i de cultura de vi - molt interessants les explicacions sobre la garnatxa empordanesa , la varietat garnatxa del cep i el "lledoner" - a més de ganes de vendre , l'home que ens va atendre tenia ganes d'explicar el seu producte i la seva feina (la del celler) , tenia ganes d'ensenyar... un gust.

Amb el temps just , enfilem cap a Elna a fer costat al Diables i Bruixes del Riberal en la seva lluita en defensa de les nostres tradicions de cultura del foc envers la monolítica administració francesa. Aquí cal fer un esment especial a tota la gent que porta anys "picant pedra" , defensant la cultura i tradició catalanes , a Catalunya Nord... hi ha molta gent,però personalment a l'Herve Pi de l'Aire Nou de Baó fa anys que li segueixo una mica tot allò que fa pel país ,pel nostre país , i els catalans del sud hauríem de prendre exemple.


Un simulacre de judici contra l'ús de la pirotècnia als correfocs , va estar força bé i distret , amb un correfoc curt...però on varen participar també els diables infantils va tancar l'acte de foc , per deixar passar a la xocolatada i el cremat...(del cremat ens estalviarem els comentaris , i el cremat també...)

Cap a 2/4 de 8 del vespre enfilàvem camí de retorn a Osona , cansats però després de passar un dia rodó... salut , companyia i solidaritat. Ja n'hi ha prou per un jorn ,no?

Àlbum Sortida Sant Quirze de Colera i Correfoc a Elna 2010 fotos de Carles Guillamón