Demà dissabte..primer dia del Fòrum Gastronòmic.

Avui divendres, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, ha tingut lloc l’acte de celebració dels 10 anys del Fòrum Gastronòmic i dels 100 anys de la Costa Brava, en el marc del qual s’han lliurat els Premis Josep Mercader Costa Brava, el Premi Especial Costa Brava i el Premi Cuiner de l’Any.
El premi Josep Mercader 100 anys Costa Brava al servei a sala ha estat concedit a Josep Font, en reconeixement a la tasca infatigable i exemplar perquè el servei de sala estigui a l’alçada de l’excel·lència culinària, mantenint sempre el nivell exigit, des d’un dels restaurants més emblemàtics de la Costa Brava, el Sa Punta, de Pals.
El premi Josep Mercader 100 anys Costa Brava a la dedicació als vins ha estat concedit a Agustí Ensesa, en reconeixement a tants anys treballant abnegadament en el món dels vins.
El Premi Josep Mercader 100 anys Costa Brava en l’àmbit de l’artesania alimentària, s’ha concedit a Joaquim Martell, en reconeixement a la preservació d’un dels productes làctics més típics i de més prestigi popular de l’Empordà i la Costa Brava, el recuit de Fonteta.
El Premi Josep Mercader 100 anys Costa Brava a la difusió de la cuina catalana s’ha concedit a Jaume Fàbrega per la tasca docent i a la recerca i edició literària sobre la cuina catalana, que ha donat lloc a una creació enciclopèdica de magnitud ingent i que ha contribuït extraordinàriament a la divulgació de la cuina catalana.
El Premi Josep Mercader 100 anys Costa Brava a la cuina s’ha lliurat a Pere Bahí per haver ofert sempre plats propis de la cuina tradicional de la Costa Brava des dels fogons del seu restaurant de Palafrugell, La Xicra.
Enguany i amb motiu de la celebració del centenari, el Fòrum i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han decidit crear un guardó pensat específicament per a la commemoració, el Premi Especial Costa Brava que s’ha lliurat a Juli Soler, d’elBulli.

Oriol Llavina, premi Cuiner de l’Any

El cuiner Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d’Or, de Gelida, ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Cuiner de l’Any, que ha rebut de mans del codirector del Fòrum Gastronòmic, Jaume von Arend. Un premi de nova creació impulsat conjuntament pel Fòrum Gastronòmic i El Periódico, que neix amb l'objectiu de reconèixer la tasca de cuiners emergents i emprenedors de Catalunya.

Ja ha arribat el dia,demà dissabte 21 de febrer el FÒRUM GASTRONÒMIC GIRONA 09 obrirà les portes al públic en general. Començarem pel cap de setmana obert a tothom,per passar al dilluns,dimarts i dimecres pels professionals.
Les propostes per aquest dissabte que poden ser força interessants son:

De 12.00 a 14.00 Cuiners i pagesos, biodiversitat i cuina a la Sala Simfònica
Oriol Llavina, El Cigró d’Or (Gelida, Barcelona) amb M. Antònia Udina (Gall del Penedès); Artur Martínez, Capritx (Terrassa, Vallès Occidental) amb Ramon Casamada (Mongeta de Ganxet); Lola Puig, El Fort (Ullastret, Baix Empordà) amb Joan Puig (Horta ecològica de l'Empordà) i amb Josep Bover (Ovella ecològica); Joan Maria Ribas, Melba (Vic, Osona) amb Miquel Pujols (Porc ecològic); i Jordi Herrera, Manairó (Barcelona) amb Manel Marcè (Ovella de raça ripollesa)


De 16.00 a 17.15 I Concurs d'All i oli Fòrum Gastronòmic a la Sala Simfònica

Concurs presentat per Pere Tàpias. 10 cuiners i cuineres no professionals pujaran a l'escenari per elaborar all i oli en directe


De 18.00 a 18.30 Blocs, la nova dimensió de la comunicació gastronòmica al Taller1
Manuel Gago, professor de la Universitat de Santiago de Compostel·la, editor de Capítulo 0 (www.manuelgago.org/blog) i promotor del Codi Cuina (http://www.codigococina.org).


De 16.00 a 17.00 EcoFòrum: Slow Food a l'Empordà al Taller2
Presentació del Convivium Empordà, amb Montserrat Ezquerra, Georgina Regàs, Joan Aliu, Lola Puig i Albert Grassot. Entrada gratuïta.


De 17.30 a 18.30 EcoFòrum: Cuiners i pagesos, biodiversitat i cuina al Taller2
Enric Millà, del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer, membre del col·lectiu Noguera Cuina i del Convivium SF Terres de Lleida i els pagesos de Torrec


De 19.00 a 20.00 EcoFòrum: Cuiners i pagesos, biodiversitat i cuina al Taller2
Jordi Ribas, cuiner i propietari de Cal Ros i membre del col·lectiu Girona Bons Fogons, i Albert Grassot, productor d'arròs de Pals

A més de poder passejar-nos per la Fira i veure i tastar diferents productes .

5 comentaris:

Anònim ha dit...

win xp activation crack sp2
super text twist keygen
cepstral swifttalker crack
pc pitstop optimize warez
office 2000 serial key crack




worldcast crack
kaspersky anti virus pro 5 crack
warcraft frozen throne crack 1.17
house of the dead 3 no cd crack
ebx_handler crack
fscaller keygen
boson 5.52 keygen
golden software surfer 8 demo crack
gps tuner 3.6 crack
flashget v1.65 crack
windows xp keygen key change
windows xp pro keygen
crack trend pc cillin 2005 internet security
age of empire crack
formz crack
dream weaver mx keygen
av vcs diamond crack
5.0.2 crack

Anònim ha dit...

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=9]Pezda[/url][/color][/size]

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=9]Download Autodesk Maya [/url][/color][/size]

Anònim ha dit...

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=9]Pezda[/url][/color][/size]

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=9]Buy 3ds Max Design 2009 DVD (x86, x64) [/url][/color][/size]

Anònim ha dit...

You are not right. Let's discuss it.

Anònim ha dit...

I would like to exchange links with your site farcintfaixa.blogspot.com
Is this possible?