XXV Xatonada Popular de Vilanova i la Geltrú...segueix la ruta del xató


Mostra un mapa més gran

El proper diumenge 8 de febrer tindrà lloc la XXV Xatonada popular a la Vilanova i la Geltrú en el marc de la ruta del xató.
Si hi ha un plat ambaixador de la comarca és el xató. Es tracta d’una salsa composta, principalment, d’ametlles i avellanes torrades, all, oli d’oliva, pa, vinagre i nyores, que amara una amanida d’escarola, bacallà, tonyina, seitons i olives arbequines i negres.
Al llarg de tot el matí hi haurà degustacions de xató, concurs nacional de xató, parades de venedors de verdures autòctones i productors de vi, i grup d'animació.
La plaça de la Mediterrània acollirà la celebració de la
XXV Xatonada i XIII Concurs Nacional de Xató 2009.
A les 10 h començarà la venda de tiquets a les taquilles amb diverses opcions: cassoleta amb ració de xató, truita, pa, got de vi i merenga, amb un preu de 8 euros.
A més a més, com a novetat s’oferirà ració de sípia a la bruta, per 4 euros, i ració d'espigalls saltats, per 3 euros.

A les 11 h, quan els mestres xatonaires ensenyaran a fer la salsa de xató
. Serà en uns tallers adreçats a persones adultes, a càrrec de Balbina Puig, Olga Artigas i Xavier Santamans. Les inscripcions es podran fer a partir de les 9.30 h a la carpa d'informació i el preu per participar-hi serà de 3 euros.

A les 12 h començarà El Concurs Nacional de Xató i enguany donarà premis de 120 euros als tres guanyadors.
La inscripció és gratuïta, a l'Oficina Municipal de Turisme de Vilanova i la Geltrú (pg. del Carme, s/n – parc de Ribes Roges. Telèfon 938154517, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h).
El termini d'inscripció finalitzarà el dijous 5 de febrer a les 19 h.

Durant tot el matí, a la plaça de la Mediterrània hi haurà el Mercat del Xató, amb parades de venda directa, on es podran adquirir els ingredients per a la seva elaboració. I aquest any també hi haurà parades de vi i cava dels cellers elaboradors del territori i parades de productors artesanals del Garraf.


Podeu veure i tastar els diferents Xatos de la Ruta del Xató,al receptari següent:
Receptes xatonaires

Llocs interessants de Vilanova i la Geltrú


Ribes Roges
Adarró
Ibersol

Dels capellans (st. Gervasi)
De la farola (Del far de Sant Cristòfol)