Festes i àpats de colles...Figueres,Lleida,Mallorca

Figueres Capital de la Cultura Catalana...dansa i calçots
El proper cap de setmana tenim una bona oportunitat per gaudir de la capitalitat cultural de la vila de l'Alt Empordà. La proposta que us presentem és combinar el cap de setmana,el dissabte a la nit a Figueres tenim un espect5acle de dansa força interessant: MozartNu 1986-2008 al Teatre Jardí ,el preu de l'entrada és de 15€ i l'horari a partir de les 21.00h.El que diu la crònica de l'espectacle és el següent:
" Després d’un destacat èxit de crítica i de públic en l’estrena barcelonina, el director teatral i mestre de les arts escèniques Iago Pericot, un dels més grans creadors de l’escena europea, presenta a Figueres MozartNu 1986-2008. A partir de la relectura del provocador espectacle de Pericot de 1986, MozartNu és una singular proposta de dansa que mostra, simultàniament, dos muntatges en un mateix escenari, dues maneres de relacionar-se, d’interpretar la Missa de la Coronació de Mozart a partir de dues generacions de ballarins. - Direcció artística i idea original: Iago Pericot - Intèrprets: Jordi Cortés (1986 ell), Neus Ferrer (1986 ella), Óscar Kapoya (2008 ell), Roser López Espinosa (2008 ella) - Moviment i expressió corporal: Andrzej Leparski - Llenguatge escenogràfic: Jordi Cortés - Escenografia: Iago Pericot - Il•luminació: Paco Azorín i Pere Milan "
El diumenge 22 els Castellers de Figueres celebraran la seva Calçotada (pels castellers i amics...),la colla hi posa els calçots,la salsa i la botifarra per el mòdic preu de tres euros.La resta del que ells anomenen "Kit casteller" (taula,cadires,plats,coberts,begudes,postres,etc) va a càrrec de cadascú...
Els Castellers de Figueres seran presents a la Fira de l'Embotit de Bescanó el proper 29 de març del 2009 ,aquesta diada obre la temporada on hi solen ser presents les colles gironines .Una bona manera de començar forts,castells i mostres d'embotits i altres productes de la terra. L'any passat els seus castells van ser els següents:

4d7 i intent de 3d7 dels Castellers de Figueres

3d7 descarregat i intent de 2d6 dels Castellers de Figueres


Per passar el carnestoltes de "bordeus" fent de barrufet
La colla Castellers de Lleida participarà el proper dissabte a la rua de carnaval de Lleida,enguany els podrem veure de barrufets (encara que de color bordeus enlloc del blau habitual...dels barrufets).
Aquesta activitat finalitzarà amb un sopar ,gratuït per als barrufellers i de 6€ per a la resta.

La colla de les terres de Lleida reiniciarà la temporada el 22 de març.La temporada passada va ser espectacular pels lleidatans,la millor temporada amb l'assoliment de reptes històrics : una torre de vuit molt sòlida,un tres i quatre de vuit habituals i la cirereta del pastis...no tenint prou amb un pilar de sis molt treballat,van acabar la temporada a Mataró coronant l'espadat de set.

Per recordar aquella diada us deixem els vídeos de la jornada:

3d8 i 2d8 amb folre dels Castellers de Lleida Diada Capgrossos 2008


4d8 i pilar de 7 carregat pels Castellers de lleida Diada Capgrossos 2008


Tastar pintxos i Tapes castelleres a Ses Illes


III Concurs de Pintxos i tapes castellers

El dissabte 21 de febrer la comissió de festes dels Castellers de Mallorca organitza la tercera edició dels concurs de "Pintxos i tapes " amb premis a la millor presentació, al més original i com no al gust. Cal poratr-les abans de l'assaig, i després la colla ja en farà l'ús que calgui. La colla convida a la beguda. A més estem en data de carnestoltes, així què qui vulgui anar disfressat també haurà premi a la disfressa més original.La darrera edició va guanyar un "sushi" molt original.
Els Castellers de Mallorca afrontaran la Diada de Ses Illes el dia 1 de març de 2009,la diada inclou tallers castellers de 10:30 a 11:30 i la concentració a les 11:45 a S´Hort del Re.
La Diada de l'any passat va deixar també una bona impressió:
3d7 dels Castellers de Mallorca


4d7 dels Castellers de Mallorca