II Fira del Farro a la Vall de Bianya


Mostra un mapa més gran


Un altre alternativa gastronòmica pel cap de setmana és la II Fira del Farro que fan a la Vall de Bianya.
El Farro és el nom que rep a la zona el blat de moro,les panotxes de blat de moro.
La Vall de Bianya és un municipi de la comarca de la Garrotxa, que, com diu el nom, és format pels pobles de la vall de Bianya.
A part de l'Hostalnou de Bianya, Llocalou, i la Vall del Bac, el municipi comprèn, a més, el poble de Capsec, que fins el 1917 donà nom al municipi, i una sèrie d'antics llocs i parròquies, algunes d'origen romànic, que havien pertangut als distints monestirs propers (Riudaura, Camprodon, Sant Pere de Besalú, Sant Joan les Fonts, Sant Joan de les Abadesses): Santa Margarida de Bianya, Sant Pere Despuig, Sant Martí de Bianya (o de Solamal) i Sant Martí del Clot (o de Tornadissa), a la vall de Bianya; Porreres, Llongarriu, Sant Feliu del Bac, Sant Miquel de la Torre i Santa Magdalena del Coll, a la vall del Bac; el poble i castell de Castellar de la Muntanya, a la vall de Castellar, i el terme separat de la Canya. A més, el 1970 s'annexà al municipi el poble de Sant Salvador de Bianya.
Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Aquesta comarca de la garrotxa és un "diamant" culinari...hi ha tota mena d'actes i productes per tastar i gaudir de la seva cuina insígnia,la cuina volcànica.

El programa de la Fira del Farro 2009 és el següent:
Dissabte 14 de febrer
18.00 Inauguració de la Fira

19.15 Tastets de Farro a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica

21.00 Sopar Popular (places limitades)
Menú: Farro amb cruixent de cansalada,Melós de vedella a la Bianyenca,Galetes de Farro amb xocolata i vi de postres,Pa de blat de moro.
Lloc: Centre Cívic d'Hostalnou de Bianya
tiquet: 16 €
Reserves: al telefon 972 29 09 33 (fins el dijous 12)
Presentació de la nova cervesa feta amb Farro (després música amb cançons de taverna,havaneres,etc)


Diumenge 15 de febrer
10.00 esmorzar amb tastet de farro,obertura de la Fira
11.00 Concurs de llançament d'espigues de farro ("panotxes de blat de moro")

Recomanacions gastronòmiques

Restaurant Ca la Nàsia a Llocalou
Ca la Nàsia ofereix una cuina tradicional , tenint molt en compte els productes de temporada: saltejat de bolets quan n’és temporada, la perdiu a la col i el senglar estofat amb naps a l’hivern, la becada a l’estil tradicional, les mongetes de Santa Pau amb botifarra de perol, el “xuletón” a l’estil País Basc i el cabrit a la llosa, una de les grans especialitats de la casa.