Vídeos Diada de Santa Eulàlia 2009



El passat diumenge va tenir lloc la diada castellera de les Festes de Santa Eulàlia 2009,amb la participació de les 5 colles castelleres de la ciutat: Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers del Poble Sec i Castellers de la Sagrada Família.
Les colles es concentren al pla de la Catedral,enfilant cap a Plaça Sant Jaume per carrer del Bisbe.Davant del Portal de Santa Eulàlia de la catedral s'aturen a fer un pilar d'ofrena a la copatrona de la vila.
Entren amb pilar caminat del xamfrà del carrer del Bisbe amb la Generalitat fins la façana de l'ajuntament.Seguint l'ordre rotatiu (que inclou la diada de la Mercè i la de Santa Eulàlia) que fixen les colles només una realitza el simbòlic pilar al balcó,enguany li va tocar als Castellers del Poble Sec.
La diada amb cinc colles te una dinàmica particular,les dos primeres rondes són semi-conjuntes,actant dos colles al primer torn i la resta al segon,la tercera ronda és en solitari de cada colla i es guarda una quarta ronda per repetició o millora si les colles volen. Per acabar hi ha els pilars de cloenda simultanis.
Aquest any,la colla dels Castellers de la Sagrada Família tant sols va poder fer el pilar d'entrada a plaça i el de cloenda degut a la manca d'efectius,no tenien camises ni per fer un 3d6...esperem que sigui una cosa puntual.
També va servir per veure cares conegudes,castellers d'altres colles i sobretot,castellers que hem compartit molts anys amb la mateixa camisa i que ara per motius personals han fet el canvi a un altre color...sempre és una alegria veure companys i amics.

Abans de començar l'actuació es va guardar un minut de silenci en memòria del fotògraf , historiador i escriptor vallenc Pere Català i Roca ,Figura imprescindible en la divulgació del fet casteller,autor de la coneguda com a "Biblia dels castells" l'obra en dos volums Món Casteller I i II.
L'actuació de les colles va ser la següent
Castellers de Barcelona 3d7 per sota,intent de 5d7,4d7 amb agulla, 5d7 i 2 pilars de 5
Castellers de Sants 3d7, 4d7, 4d7 amb agulla i vano de 5
Castellers de la Vila de Gràcia 3d6, 4d6 amb agulla,3d7 i pilar de cinc
Castellers del Poble Sec 2d6, 5d6, 3d6ps (c), 3pd4 (1 d’ells aixecat per sota)
Castellers de la Sagrada Família Pilar de 4 caminat,pilar de 4 aixecat per sota

Vídeos de la diada,estant repertits en 7 talls de vídeo:
Pilars porta Santa Eulàlia i entrada a plaça de Sants,Barcelona i Poble Sec


Pilars entrada a plaça de Gràcia i Sagrada Família,pilar al balcó de Poble Sec


Primera ronda semi-conjunta de les 4 colles


Segona ronda semi-conjunta de les 4 colles


Tercera ronda de Barcelona,Gràcia i Poble Sec

Tercera ronda de Sants i quarta ronda de repetició de Barcelona


Pilars de cloenda de les 5 colles

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Castellers de la sagrada família no va fer castells per manca de gent en general, si no que una membre de canalla, per mala sort estava malalta i no va poder assistir a l'actuació, el que els hi va condicionar no poder fer els castells.

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

M'hauràs de disculpar per no donar-te la informació correcta sobre l'ordre de les rondes de l'actuació de Santa Eulàlia. Els vídeos estan molt bé, i m'agradaria fer-te una pregunta: com els captures, a quina resolució, en quin format els penges, ...
Jo faig servir 320x240, codec Xvideo mpeg4 (ems sembla) ja que fa un temps era el que recomanva youtube.