1 de Març a Torredembarra cassoles de Bull...cuina de ranxets


Mostra un mapa més gran
X Diada i la III Mostra del Bull a l’allipebre

La festa gastronòmica a l'entorn del bull (estómac sec de la tonyina) que fan a Torredembarra tindrà lloc el pròxim diumenge 1 de març de 2009 amb la celebració de la III Mostra i la X Diada del Bull a l'allipebre que es durà a terme al restaurant Morros, en ple passeig Marítim.
En aquesta ocasió, s'ha fet coincidir la Mostra i la Diada oferint la possibilitat de triar un tast (de tapa + beguda) per un preu més econòmic.
El preu del tiquet de la X Diada serà de :
25 € i el tiquet de la Mostra
5 € ( tapa + beguda).


11 cuineres i cuiners prepararan bull per als 240 comensals que s'ha previst que participin al dinar de la Diada i unes 300 tapes per a la Mostra, elaborant a casa seva el plat d'acord amb la pròpia tradició familiar.
També es podrà dinar bull als restaurants Cal Quim, Llaüt i Noi que oferiran aquest plat dins la seva carta.
Els tiquets de la Mostra es podran comprar el mateix dia, a la terrassa del restaurant Morros. Totes les persones que adquireixen tiquet, tant de Mostra com de Diada, rebran un obsequi.

Horaris de la festa gastronòmica:

III Mostra, al passeig Marítim davant del restaurant Morros: De 12 h a 13.30 h. A les 13.30 h es durà a terme un acte públic d'agraïment a les cuineres i cuiners que participen a la festa.

X Diada, al restaurant Morros: 14 h.

Cal recordar que l'objectiu d'aquesta iniciativa gastronòmica és recuperar i mantenir una tradició pròpia dels pescadors amb la seva cuina de ranxets.

A Torredembarra hi ha una de les colles castelleres del país amb més solera: Els Nois de la Torre,fundats l'any 1975.A Torredembarra es fa també el Concurs bianual de colles castelleres de Torredembarra,reunint les colles que pels criteris de selecció del concurs de castells de Tarragona no poden participar en aquest darrer esdeveniment.