Pels qui no podeu anar a Berga...mireu per internet

L'acte en suport a la cultura popular i tradicional amb l'ús de materials pirotècnics en directe a onsortir.tv

El dissabte 7 de febrer, Berga serà l'escenari d'una manifestació contra la directiva europea que regula l'ús de material pirotècnic. La protesta, convocada per més de 450 entitats de cultura popular relacionades amb la pirotècnia i el foc, consistirà en una cercavila amenitzada per dotzenes de grups de diables i bestiari, i finalitzarà a la plaça de Sant Pere amb l'encesa d'un salt de maces de lluïment.

Amb aquesta retransmissió onsortir.tv ofereix no només la possibilitat de seguir-lo a totes aquelles persones interessades sinó que cerca augmentar la visibilitat de la protesta. La seva projecció exterior, a través d'internet, ha de servir d'argument de sensibilització davant d'una directiva que posa en perill la continuïtat del patrimoni cultural immaterial del país. La manifestació s'està convertint, durant els dies previs, en un autèntic esdeveniment a la xarxa que l'emissió en directe per internet vol contribuir a reforçar.

El programa especial s'iniciarà a les 18.30 h i farà el seguiment del conjunt d'actes de la jornada, a més d'entrevistes als participants.

La retransmissió és fruit de la col.laboració entre Canal Taronja Berguedà i onsortir.tv, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Berga.