L'altre Fòrum...i altres curiositatsEl Fòrum ja s'ha acabat,el divendres a 2/4 de nou del vespre molts dels estands ja estaven quasi desmuntats.Han passat 5 dies de molta feina,molts negocis i moltes visites de clients,curiosos i d'altres visitants.El Fòrum és una fira d'empreses i aquestes han de fer negoci perquè els hi surti rentable tornar-hi.
Però hi havia un estand que "destacava" per damunt dels altres: El Banc d'aliments

Aquest és un Banc diferent,la majoria dels seus "clients" ho son quan han perdut la categoria de consumidors a diferència de la resta de bancs.El Banc d'aliments de Girona i comarques recull unes 1200 tonelades de menjar anualment,sumistra a 119 entitats benefiques de 52 municipis gironins, gràcies a l'ajuda de 14 voluntaris. Haurà atès 16.500 persones ...
La feina d'aquesta fundació,malauradament,és molta.La crisi ha fet que els "clients" del banc augmentin i els proveïdors d'aquest capital alimentari és redueixi importantment.
Per això quan els veus a la fira de la gastronomia d'alt nivell sorprèn.
Al Fòrum em pogut veure tècniques, plats, xefs, productes, etc de preus desorbitats. No em de ser demagogs,el Fòrum és una fira d'empreses i les empreses han de fer negoci...això estar clar.Però trobar-te el Banc d'aliments és com trobar un captaire en una fira de joieria.
Quan parles amb els voluntaris t'adones de la seva sorpresa en comprovar el nivell de la fira.Ells demanen els excedents de les empreses m'entre a 50 metres es feia una demostració de la "desmesura" que esta agafant certa manera d'entendre la gastronomia com es el "pecatta mundi".
L'organització del Fòrum va facilitar els estands gratuïtament(una zona de Fòrum Solidàri amb les entitats Slow Food,InterMón Oxfam i el Banc) i els serveis de megafonia per poder indicar a les empreses expositores que tots els productes que volguessin els podien cedir al Banc del aliments.Però en els cinc dies,segons converses amb el representant del Banc,cap dels cuiners mediàtics va passar per l'estand...Com un reflex de la crua realitat del carrer uns demanen per alleugerir la fam mentres d'altres cuinaven plats "de luxe" a tant sols 100 metres.Per sort,i gràcies a la feina d'aquest voluntaris,el Fòrum també arribarà a aquestes persones que tenen molts problemes per veure les seves cuines plenes.
Felicitar a la gent del Banc d'aliments,per portar una mostra de realitat enmig de tanta deconstrucció,esferificació,perfumcocció i altres "boutades".

El resultat final ha sigut de 1000 kilos d'aliments recollits,que van ser repartits l'endemà al mati a l'interparroquial gironina per que ho distribuís en les entitats benèfiques.Com a anècdota,els centenars de kilos de carxofes que decoraven una coneguda matca de cervessa han acabat al banc també.
Curiositats

Al Fòrum s'hi ha vist a Ferran Adrià,Arzak,Nandu Jubany,Carles Gaig,Fermi Puig,Isma Prados,Michel Bras,Carme Ruscalleda...però algú va veure a Santi Santamaria?
Un Fòrum amb una imatge omnipresent del patrocinador Damm amb el seu producte Damm Inèdit creat i vinculat a l'imatge de Ferran Adrià,amb el patrocini d'El Periodico de Catalunya (del grupo Zeta que també edita l'obra de Ferran Adrià) no s'ha visualitzat gairé l'altra "trinxera" dels fogons com és Santi Santamaria potser massa vinculat a La Vanguardia i al Grup Godó (Rac1,8TV,...)