TARONGES a XERTA , com la camisa dels Sagals !!!


Mostra un mapa més gran

L’Ajuntament de Xerta, a la comarca del Baix Ebre,porta a terme una fira dedicada al seu producte estrella : la taronja.
El proper cap de setmana si ens acostem a aquest municipi de les Terres de l'Ebre podrem degustar aquest i d'alttres cítrics.
El programa de la Fira el trobareu aquí:

2a.Fira del Cítric de Xerta 2010

o us podeu baixar la versió en pdf :

programa 2a. Fira del Cítric Xerta 2010

Enguany la Fira de la Taronja de Xerta disposarà de dos espais, el Casal, com a "Pavelló de cuina i tastos", on mitjançant uns tiquets que es vendran es podran degustar els diferents plats i productes que s’hi exposaran, l’altre espai serà la carpa instal·lada a la pista poliesportiva i anomenada "Carpa multisectorial" on hi haurà tots els expositors. A part d’aquestos dos espais coberts, al camí del Portal s’hi instal·laran les parades que no tenen estand.
Si hi baixeu aprofiteu per tastar altres especialitats gastronòmique de la zona,com les segúents:
Es conserva la tradició de la fogasseta, menjar típic dels pagesos: un pa rodó amb una truita amb carxofa, espàrrecs i salsitxa, l'arròs de plana, carns a la brasa o les baldanes d'arròs, juntament amb els productes dels conreus com les hortalisses.
De gran qualitat són els cítrics. La rebosteria deu el seu renom als coneguts torrons de Xerta. També hi ha pastissets i coquetes.
La Fogasseta
És un plat característic de la gastronomia de Xerta, que es menja el dijous gras o llarder, en iniciar el Carnaval i que enceta l'època d'excessos abans que la senyora Quaresma ens posi a dieta severa.
Per aquestes dates és habitual el consum de la botifarra d'ou, i més coneguda que la Fogasseta, que al nostre parer se'ns presenta com a més interessant.
També cal esmentar que és l'època òptima per al consum de les carxofes i els alls tendres, ingredients claus de la Fogasseta.

Ingredients:
o ½ pa de pagès
o Alls tendres
o Carxofes
o Llom o salsitxes
o Ous
o Oli d'oliva
o Sal

Preparació:
Netejar bé els alls tendres i les carxofes i aprofitar aquella pert més tendra. Es sofregeixen els all tendres, les carxofes tallades a galls i el llom o les salsitxes.

Un cop sofregits els ingredients esmentats fer una truita amb tot.

Posar la truita dins de la crosta del mig pa de pagès i llest.

Suggeriments:
o Acompanyar-ho amb trago va trago ve d'un vi de la zona, que són excel·lents.