20 i 21 de març : Cap de setmana ASTURCATALÀ al Baix LlobregatDurant el Cap de Setmana Gastronòmic AsturCatalà s’han preparat un seguit d’activitats que permetran descobrir el paisatge agrari del Delta, observar els cultius acompanyats d’un pagès, experimentar amb el producte i assaborir els plats que els restauradors de la comarca han elaborat maridant els protagonistes asturcatalans d’aquesta campanya: dos dels productes més emblemàtics de la nostra comarca, el pollastre Pota Blava (IGP) i la Carxofa Prat (IGP en tràmit), i dos productes asturians de renom, el formatge Afoga’l Pitu (DO), la Faba asturiana (IGP).

Durant tot el cap de setmana tothom que vulgui podrà degustar el menú gastronòmic asturcatalà que oferiran diferents restauradors que participen en les campanyes gastronòmiques del Baix Llobregat.

Per a més informació consultar els webs
www.turismebaixllobregat.com i www.elcampacasa.com .

Mireu m'enllaç del programa en pdf :
Cap de setmana gastronòmic astur-català al Baix Llobregat 2010 en pdf

El Cap de Setmana Gastronòmic ha estat organitzat pel Parc Agrari i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb la col·laboració dels gremis d’hostaleria de la comarca, l’Ajuntament de Salas (Astúries), l’hotel restaurant Castillo Valdés i el restaurant Al Son del Indiano (Astúries).

Durant tot el cap de setmana tothom que vulgui podrà degustar el menú gastronòmic asturcatalà que oferiran diferents restauradors que participen en les campanyes gastronòmiques del Baix Llobregat. Cal fer reserva prèvia al restaurant on es vulgui gaudir del maridatge. Amb la butlleta que s’adjunta s’obtindrà un descompte de 3 € al menú.

Per altra banda, el dissabte 20 de març al Parc Agrari del Baix Llobregat s’organitzarà un seguit d’activitats d’holeriturisme – Turisme de l’Horta-, on es farà un recorregut a peu pel Parc Agrari per conèixer la història i el present de la Carxofa Prat. Es començarà visitant l’exposició “La Carxofa Prat, la riquesa del Delta” i es continuarà amb una visita als camps de carxofa, on un pagès del Baix explicarà els secrets més ben guardats d’aquest cultiu.

Seguidament restauradors asturians i catalans faran un taller de tast en què es podrà degustar els productes protagonistes del Cap de Setmana Gastronòmic. La jornada de descoberta és una activitat gratuït. Els itineraris començaran a les 9 h, les 10 h i les 11 h i cal inscripció prèvia trucant al 93 378 81 90 o enviant un correu electrònic a info@elcampacasa.com .

El diumenge 21 de març, aquells qui vulguin experimentar amb les cuines asturiana i catalana, podran gaudir d’un dinar al Restaurant Llac d’Ariadna de Sant Boi de Llobregat, on els restauradors catalans i asturians els acompanyaran tot dinant per explicar les característiques dels productes d’ambdues cuines, i per descobrir com es poden cuinar i maridar per treure’n el màxim suc. L’experiència gastronòmica, que començarà a les 14 h, té un preu de 35€, les places són limitades i cal fer la reserva al mateix restaurant al telèfon 665 30 70 90.
Podeu consultar diferents recptes de carxofes i pollastre del Prat clicant damunt del cartell anexe.

RESTAURANTS PARTICIPANTS
Cal Paulo (Begues), Can Tastaolletes (Sant Boi de Llobregat), El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern), El Sitio (Castelldefels), La Trocha (Sant Boi de Llobregat), Major Trenta-sis (Gavà), Ona Nuit (El Prat de Llobregat), Restaurant Diversus (Sant Boi de Llobregat), Sinfonís Sallés Hotel Ciutat del Prat (El Prat de Llobregat), Amarena (La Palma de Cervelló), Andalucía (Castelldefels), Cal Mingo (Viladecans), Casa Nostra (Corbera de Llobregat), El Palau Vell (Sant Andreu de la Barca), Follia de Pot (Sant Joan Despí), La Sal Restaurant (Castelldefels), Les Marines (Gavà Mar), Suc Restaurant (Viladecans) i La Canasta (Castelldefels).

Informació extreta de la web www.festacatalunya.cat