FEM BULLIR L'OLLA !!! a Caldes de Montbui el cap de setmana !!!


Mostra un mapa més gran

La vila de Caldes de Monbuit celebrarà el proper cap de setmana la Fira Fem Bullir l'Olla 2010.
L’objectiu de Fem Bullir l’Olla, Mercat de l’Olla i la Caldera i Mercat d’Artesans de Caldes de Montbui és organitzar una activitat singular i de ressò turístic, vinculada amb la història de Caldes de Montbui.
Caldes...poble de tradició de calders i d'aigües termals. La caldera és un símbol molt comú en les poblacions que es denominen Caldes.
En sentit general, les calderes eren l’olla dels pobres. El guisat i repartiment de calderes en festes sembla tenir el seu origen en una pràctica caritativa àmpliament difosa des del segle XVII. L’anomenada olla dels pobres congregava el dia de festa major tots els indigents, captaires i rodamóns de la zona i que en alguns indrets assolia la condició de veritable institució benèfica.
Podeu consultar el programa en pdf :
Fem Bullir l'Olla a Caldes de Montbui 2010

Per resumir una mica :
Setmana gastronòmica de l’olla i la caldera: plats gastronòmics oferts pels restaurants

Cocció tradicional amb olles i calderes i amb llenya

Utilització de l’aigua termal de la Fonts del Lleó per cuinar

Demostració d’oficis antics relacionats amb aquesta temàtica: terrisser, calderer, llauner, filadora, etc. També hi ha artesans que venen estris de cuina complementaris fets amb boix o altres materials.

Demostració culinària
de les llegums i de l’horta de Caldes, així com de productes de denominació d’origen comarcal

Cada any es convida especialment a alguna població perquè organitzi i desenvolupi alguna activitat relacionada amb l’olla i la caldera. Enguany trobarem l'Olla de Verges

Jocs, tallers i animació vinculats amb les olles.