ESPÀRRECS a Badalona i a Port de la Selva , arriba la primavera...

El proper cap de setmana tenim tres possibilitats ( que haguem trobat !! , segur que hi ha alguna més...) de gaudir dels espàrrecs , aquesta planta que poden trobar silvestre o conreada, són un dels grans indicadors de l'arribada de la primavera.
Hi trobarem tres fires vinculades d'alguna manera a aquesta planta que "anem a caçar",un dels "esports de profit" més practicats del país.


XIX Festa de l'Espàrrec de Badalona
Badalona és una ciutat i municipi de la comarca del Barcelonès, situada entre la serralada de Marina i la costa marítima, a la riba esquerra del riu Besòs.

El proper diumenge 14 , al municipi de Badalona podrem tastar i degustar aquesta "delicatessen" gastronòmica. l'acte serà al Parc de les Muntanyetes, a Montigalà.

A més del concurs de caçar espàrrecs, degustació d'espàrrecs,etc...podrem veure l'actuació, entre d'altres, dels Castellers de Badalona. Micacos i espàrrecs , una bona combinació

Diumenge 14

A les 14.00 actuaciós dels Castellers de Badalona al Parc de les Muntanyetes a Badalona



7a. Fira de l'oli i l'Espàrrec de Godall

Godall és un municipi de la comarca del Montsià.

La Fira de l’Oli i l’Espàrrec, que es celebra als locals i la plaça de la Cooperativa de Godall, permet degustar l’oli novell de la temporada i el tast de plats fets amb espàrrecs, producte molt típic de la població.

Una de les maneres per donar a conèixer les virtuts nutricionals, terapèutiques i culinàries d’aquest oli d’oliva com a element essencial dins la dieta mediterrània pasa per organitzar una fira de l’oli i com a complement l’espàrrec, també típic del poble de Godall

Apart d’organitzar un esmorzar en productes típics del poble (botifarres, coc en sal, all i oli, truita d’espàrrecs) hi hauran diferentes activitats, tot per atraure el màxim de gent possible i donar a conèixer el poble i sobretot l'oli d’oliva.



2a. Fira de l'Espàrrec de Port de la Selva
El Port de la Selva és una vila i municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El terme municipal inclou la població de la Vall de Santa Creu. La vila del Port de la Selva es troba situada al nord de la península del cap de Creus, al sector septentrional de la Costa Brava. Esperem que la nevada d'aquesta setmana s'hagi ben fos , i ens permeti anar a buscar els millors espàrrecs !!!
El programa de la festa és el segúent :

Programa II Fira de l'Espàrrec de Port de la Selva 2010

A destacar
Diumenge 14 de març
De 9.00h a 12.00h Concurs de caçar espàrrecs de bosc

De 10.00h a 18.00h exposició de receptes de plats amb espàrrecs boscans fets pels restaurants i bars locals.

de 13.00h a 14.00h tast de croquetes amb espàrrecs de bosc , preu tiquet 1€. (croqueta , llesca de pa i got de vi)