Rossejat Popular a Calafell...dissabte 14

El proper cap de setmana serà prou intens cap al sud del país,un dels actes populars "gastronòmics" més esperats serà el Rossejat Popular de Calafell,al Baix Penedès.Té lloc dos cops l'any,un al mes de juny i l'altre al setembre.És tracta d'un àpat popular on és reparteixen unes 1000 racions.
És gràcies als pescadors de la vila que és fa aquesta festa tant tradicional i popular.
Entre molts altres ingredients cal destacar el rap i els fideus,els pescadors de Calafell esdevenen els protagonistes cuinant aquest plat senzill,però amb història i tradició.
Segons expliquen per elaborar aquestes 1000 racions fan falta: 300 kg de patata,330 kg. de rap,300 kg. de peix per a sopa,65 kg. de fideus,140 pebrots "xoriçeros",5 kg. de tomàquet,5 kg. de cebes,30 litres d'oli i 500 cabeces d'all.
El plat és pot degustar al Passeig Marítim de Calafell,al costat de la Confraria de Pescadors.

Degustació del menú tradicional dels pescadors de Calafell Preu tiquet: 9 euros Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, a la zona de la Confraria de Pescadors Tres torns: 13, 14 i 15 h

Rossejat estil Calafell

Ingredients:

1 kg de patates
250 gr fideus (del núm.2)
1 kg de rap
Peix de roca
1o 2 pebrots secs
1 cabeça d’alls
1 llesca gran de pa
oli i sal

Preparació:

Farem un litre de brou amb el peix de roca, un cop bullit s’ha de colar i guardar.
En una cassola fregirem el pebrot i la meitat de la cabeça d’alls fins a daurar-ho; fregirem el pa, amb el mateix oli i ho picarem al morter. Amb l’oli ben calent, tirarem la picada a la cassola, que dissoldrem prèviament amb una mica de brou, tot seguit posarem les patates i el peix, aquest una mica més tard, tenint en compte que les patates triguen més a coure’s. Quan faltin 10 minuts per la cocció total, hi afegirem el rap fins que quedi totalment cuit. Una vegada cuit, s’escorre el brou i es reserva a banda en un recipient. Apartarem una mica de brou que servirà per a deixar l’all i oli prèviament muntat amb la resta de la cabeça d’alls, que s’espargirà per damunt de les patates i el peix. Fet això ja es pot servir.
Per altra banda s’escalfa l’oli i s’hi tiren els fideus (o l’arròs), que es dauraran a foc lent, tot remenant-ho fins que quedi torrat (hi ha qui sofregeix ceba amb l’oli). Quan es considera prou daurat, s’hi afegeix el brou de peix que s’havia reservat, i es deixa a mig foc, fins que els fideus (o l’arròs) estiguin cuits i completament secs.